Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament vol arribar a acords amb propietaris d’habitatges per ampliar l’oferta de lloguer

L’Ajuntament ofereix rehabilitar habitatges buits a canvi de rebre la cessió del seu ús per un període pactat
Arantxa Torres, regidora d'habitatge
Arantxa Torres, regidora d'habitatge

dimarts 14 març 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola té fixada la prioritat de promoure l’accés a habitatge assequible entre les persones que més ho necessitin al nostre municipi. Per a fer-ho, ja fa mesos que a Olèrdola funciona un Punt d’Habitatge amb seu a la planta baixa de l’ajuntament, des d’on es tramiten tot tipus de consultes i sol·licituds d’ajuts vinculades amb les polítiques públiques de promoció de l’habitatge, en coordinació amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Dins d’aquest propòsit, l’Ajuntament vol fer una crida específica als propietaris d’habitatges buits del municipi perquè els incloguin en la borsa de lloguer. Una opció que treballa l’Ajuntament per incentivar aquest increment de l’oferta d’habitatge és el d’arribar a acords amb els propietaris de pisos o cases que necessitin rehabilitació, de manera que l’Ajuntament assumís aquests treballs d’adequació a canvi de rebre la cessió de l’ús de l’habitatge rehabilitat per un període pactat. Així ho apuntava la regidora d’habitatge de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres.(àudio)

L’Ajuntament ja ha rebut l’oferiment de dos veïns de Moja per a poder estudiar aquest tipus d’acords, que entén resultarien beneficiosos per a les dues parts.(àudio)

A Olèrdola també és evident la necessitat d’habitatge de lloguer a preus assequibles, tal i com es constata com a tendència general en el conjunt del país. Torres posa l’accent en què cal oferir habitatge a l’abast de tothom per a evitar que els veïns marxin del municipi.(àudio)

Per encàrrec de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona està elaborant un estudi per a detectar i intervenir en l’habitatge desocupat a Olèrdola.

Les persones interessades en rebre més informació o poder incloure el seu habitatge a la borsa de lloguer del municipi, ho poden comunicar trucant al Punt d’Habitatge d’Olèrdola a la planta baixa de l’Ajuntament, al telèfon 93 890 35 02.

Es pot consultar el funcionament del Punt d’Informació Local d’Habitatge clicant aquí

Document Actions