Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es vol potenciar el Consell de Cultura amb una Permanent que actuï com a enllaç amb els nuclis

Dimecres que ve hi ha reunió plenària d’entitats per a renovar la Permanent del Consell Consultiu de Cultura
La Trobada és un dels centres d'actuació del Consell de Cultura
La Trobada és un dels centres d'actuació del Consell de Cultura

dimarts 19 febrer 2013

 

El Consell Consultiu de Cultura és un òrgan pensat per facilitar la participació de les entitats d’Olèrdola. Des de l’Ajuntament es vol potenciar aquest instrument i per a dinamitzar-lo es pensa amb una Permanent representativa dels nuclis. Aquest és el plantejament que traslladarà l’Ajuntament d’Olèrdola la setmana que ve en una reunió plenària d’entitats del Consell Consultiu de Cultura, convocada per dimecres 27 de febrer, a  dos quarts de 8 del vespre, al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel.

La tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Miriam Mulinari, considera que seria convenient que en la Permanent del Consell hi hagi representants dels nuclis que actuïn com a portaveus de les necessitats d’aquests nuclis en l’àmbit cultural i les traslladin a  l’Ajuntament. A la vegada, també es contempla que puguin fer la funció de traslladar als nuclis propostes sorgides de l’Ajuntament en l’àmbit de la gestió cultural i les festes. Miriam Mulinari explicava que es vol que aquests integrants de la Permanent siguin “delegats i actuïn d’enllaç” entre les entitats culturals dels nuclis i l’Ajuntament.(àudio)

El Consell Consultiu de Cultura té dos mecanismes de representació: la reunió plenària d’entitats i la Permanent. La Permanent s’hauria de renovar coincidint amb cada mandat municipal. L’Ajuntament, però, ha aprofitat l’experiència dels actuals membres de la Permanent per a assentar les seves bases, definir les funcions que podria tenir i debatre aspectes com les bases del Premi Rossend Montané o el reglament de la Trobada. Ara es considera que és el moment de procedir a aquesta renovació i triar nous representants.(àudio)

El Consell Consultiu vol ser una eina al servei de les entitats per atendre les seves necessitats i recolzar la seva gestió. Com a exemple de treball que es podria fer Miriam Mulinari assenyala les accions formatives per a que les entitats rebin assessorament sobre com justificar subvencions. (àudio)

En aquesta reunió plenària d’entitats convocada per dimecres de la setmana que ve estan convocades les entitats del municipi, però també està oberta a aquelles persones que tinguin interès en l’àmbit cultural d’Olèrdola. La tècnica de cultura també apuntava que per ser membre de la Permanent del Consell no és necessari formar part d’una entitat concreta, però sí tenir aquesta voluntat de servei i actuar com a delegat del nucli al que es pertany.

Escolta l'entrevista a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions