Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde aconsegueix el compromís de Portland Valderrivas de reduir les molèsties de la pedrera

Veïns de Daltmar havien notat aquest estiu un increment de sorolls i vibracions per l’activitat extractiva
Planta de Portalnd Valderrivas a Olèrdola
Planta de Portalnd Valderrivas a Olèrdola

dilluns 03 octubre 2016

En una reunió mantinguda divendres al matí, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, aconseguia el compromís de Portland Valderrivas de reduir els nivells de càrrega de les voladures a la pedrera que aquesta empresa explota prop de Daltmar. Amb aquesta mesura es confia que les molèsties que han patit els veïns, especialment perceptibles durant aquest estiu, es puguin veure reduïdes considerablement. L’alcalde obtenia aquest compromís de reducció de la càrrega del mateix Rafael Oyagüez, director de la planta de Portland Valderrivas.

Durant l’estiu, veïns de Daltmar van alertar de l’increment de molèsties per l’activitat extractiva de la pedrera. Els sorolls i les vibracions havien augmentat i així ho van fer constar els veïns en diverses instàncies presentades a l’Ajuntament, incloent una petició que va comptar amb el suport de 80 signatures. L’alcalde es mostrava satisfet per la receptivitat de l’empresa i la seva predisposició a trobar solucions com la de reduir la intensitat de les voladures.(àudio)

Des de l’Ajuntament s’ha assenyalat que l’empresa està dins de la normativa i en cap moment ha depassat els nivells permesos establerts. Habitualment, els nivells de c`parrega de les detonacions se situaven entre el 10 i el 15% del que permetria la normativa. Però aquest estiu s’hauria arribat al 30%, segons ha informat l’Ajuntament d’Olèrdola,  i aixà s’ha notat a Daltmar. Un altre compromís que s’extreu de la reunió de divendres és que s’avaluarà la creació d’una comissió de seguiment de l’activitat de la pedrera amb representants de l’Ajuntament, veïns de Daltmar i l’empresa.(àudio)

Per tal de minimitzar els sorolls generats, l’empresa va anunciar a l’alcalde que canviarien el sentit d’ampliació de la pedrera perquè sempre hi hagi un talús natural per disminuir els sorolls. (àudio)

Aprofitant una visita que l’alcalde fa a la planta de l’empresa, dimecres d’aquesta setmana continuaran els contactes amb l’empresa per mirar de concretar els compromisos de la reunió de divendres.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions