Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde convoca audiència pública per debatre temes d’interès municipal

Serà el 20 d’octubre, a les 20:00h, i es preveu debatre: Subvencions; Inversions i serveis; i Pressupost

dimarts 26 setembre 2017

Seguir fent passes per apropar al màxim l’administració de l’ajuntament als veïns i oferir canals de participació directes. Aquests són dos dels principals propòsits que persegueix la primera sessió d’audiència púbica convocada per l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, el proper divendres 20 d’octubre a les 20.00h, al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola. La sessió recull una de les accions incloses en el reglament de participació ciutadana aprovat per l’Ajuntament i suposa una experiència pionera al municipi. Amb convocatòries com aquestes, des del govern municipal es referma “l’aposta  per la participació ciutadana que caracteritza ApO” i s’assenyala que Olèrdola es convertirà en un dels pocs municipis de les seves dimensions al país que té reglamentades i realitza aquestes audiències.

El reglament de participació ciutadana municipal defineix l’audiència com la trobada dels responsables municipals amb la ciutadania “per tal de donar informació sobre determinades activitats o programes d’actuació i recollir propostes dels ciutadans i ciutadanes”. Les sessions es preveuen convocar al menys un cop a l’any per part de l’alcalde, que serà qui presidirà la sessió.

Atenent a la seva indubtable importància i interès ciutadà, s’han seleccionat tres temàtiques per a ser tractades: Subvencions; Inversions i serveis; i Pressupost.(àudio)

La sessió està oberta a tothom i s’afegeix a altres mesures de participació com les reunions que convoca l’alcalde per carrers.(àudio)

Per garantir l’ordre del debat i la seva efectivitat, el reglament detalla el funcionament de les sessions. S’inicia amb la intervenció del tema a tractar per part del ponent, per seguir amb la intervenció i posicionament del responsable polític municipal. El temps d’intervenció serà d’un màxim de cinc minuts per persona, temps que es podrà escurçar en funció dels veïns  que vulguin prendre la paraula, tenint en compte que la durada màxima de la sessió és de dues hores. Si s’escau, hi haurà rèplica del responsable polític per acabar amb un apartat de conclusions. Aquest procediment es preveu repetir en el tractament de les tres temàtiques que donen contingut a aquesta primera audiència pública.

Document Actions