Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde assenyala que “ens sentim recolzats per la ciutadania” en el suport al referèndum

El d’Olèrdola és un dels més de 700 alcaldes que podrien ser cridats a declarar pel suport a l’1-0
L'alcalde, Lucas Ramírez, intervenia dimecres en una concentració en defensa de la democràcia
L'alcalde, Lucas Ramírez, intervenia dimecres en una concentració en defensa de la democràcia

dilluns 25 setembre 2017

Quan el divendres 8 de setembre l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, va signar el decret d’alcaldia de suport al referèndum de l’1 d’octubre sabia que aquesta decisió “podria portar conseqüències”. Una de les més immediates ha estat l’ordre de la Fiscalia de cridar a declarar als alcaldes que van firmar aquest decret de suport polític a la convocatòria. Segons dades facilitades per l’AMI, el d’Olèrdola no es trobava entre els alcaldes que tenien citacions confirmades fins dimarts d’aquesta setmana, 26 de setembre, però el mateix Lucas Ramírez no descarta que pugui acabar rebent el requeriment per anar a declarar. L’alcalde assenyala que “hem d’assumir” aquesta possibilitat i explicava que, en cas de ser citat, aniria a la Fiscalia. L’alcalde està convençut que recolzar el referèndum és estar al costat d’una demanda compartida per una àmplia majoria del país, fins a un 80% de la població,  i expressava que “els alcaldes ens sentim recolzats per la ciutadania”.(àudio)

Lucas Ramírez es mostrava crític amb la reacció de l’estat i condemnava les detencions i escorcolls dels darrers dies. Per l’alcalde d’Olèrdola, són actuacions que “semblen d’una altra època” i lamentava que es volgués reprimir la llibertat d’expressió i el dret a decidir.(àudio)

L’alcalde té la ferma determinació d’anar a votar el diumenge, però no ha volgut fer públic el sentit del seu vot. Sí que ha subratllat que el conflicte és polític i s’ha de resoldre políticament.(àudio)

Ramírez ha rebut els darrers dies mostres de suport del conjunt del consistori i de nombrosos veïns, que li han agraït la decisió de recolzar la convocatòria i de facilitar els locals municipals per a acollir el referèndum a Olèrdola.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions