Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde d’Olèrdola confia que la Generalitat atendrà les reclamacions dels municipis sobre la implantació dels parcs de plaques fotovoltaiques

Lucas Ramírez assenyala que cal debatre també sobre model energètic per facilitar projectes comunitaris
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 28 abril 2021

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, confia que la Generalitat reconsiderarà la seva actuació en la controvèrsia per la implantació de parcs de plaques fotovoltaiques i acabarà atenent a les reclamacions plantejades pels municipis. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Ramírez es mostrava convençut que “la Generalitat ho acabarà parant”, en referència a la petició feta des del món municipal de derogar el decret que regula la implantació d’aquests parcs. L’alcalde d’Olèrdola posava l’accent en què aquesta demanda la comparteixen comarques d’arreu del país, no només l'Alt Penedès.(àudio)

Ramírez va ser un dels 8 alcaldes de la comarca que dimarts passat va presentar la petició feta per carta, dignada pels 27 alcaldes i alcaldesses de l'Alt Penedès, reclamant

al Govern "mesures urgents" per regular la instal·lació de parcs eòlics i de plaques fotovoltaiques. En aquesta carta enviada al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, reclamen que deroguin el Decret 16\/2019 de Mesures Urgents per a l'Impuls de les Energies Renovables. Lamenten que la norma limita la participació dels municipis en la construcció d'aquestes instal·lacions, i reclamen un Pla Director que marqui les ubicacions més adients tenint en compte l'opinió dels ajuntaments i preservant l'espai agrícola. Aquesta carta s’afegia a altres accions conjuntes, com l’aprovació de mocions acordades en els plens municipals i en el mateix ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Ramírez també destaca la necessitat de debatre no només d’ubicacions, sinó especialment de model energètic. En aquest sentit feia notar que al nostre país existeixen dificultats per implantar models més sostenibles que sí que es poden aplicar en altres llocs d’Europa, com el de comunitats energètiques. Aquests models més cooperatius contrastarien amb el model imperant, dominat per grans empreses privades. (àudio)

Reunions obertes als veïns per tractar els projectes d’accessibilitat

L’alcalde també ha repassat durant l’entrevista els diferents projectes en marxa de millora de serveis, equipaments  i espais públics al municipi. Sobre les obres de la Torre de Moja, Ramírez indicava la previsió de que les obres de la tercera i darrera fase, la corresponent a la rehabilitació pròpiament de la Torre, estiguin enllestides abans d’acabar aquest 2021. L’alcalde d’Olèrdola també avançava que durant el mes de juny es preveuen convocar trobades presencials amb els veïns per exposar els projectes d’accessibilitats als carrers dels nuclis de Sant Miquel, Moja i Sant Pere, amb el propòsit de recollir suggeriments.(àudio)

Ramírez també ha subratllat el valor de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”, que diumenge vivia el seu acte de cloenda a Sant Pere Molanta. La mostra  ha permès difondre la tècnica Freinet al Penedès durant la segona República i comptava amb materials elaborats per les escoles de Sant Pere Molanta i Plana Rodona. Tal i com ja va fer en l’acte de cloenda celebrat diumenge a Sant Pere Molanta, l’alcalde ha tingut paraules de reconeixement per la tasca d’Albert Taulé, l’arxiver municipal,  que ha estat el comissari de l’exposició i ha esdevingut persona clau en la recuperació i difusió de la tasca de les escoles d’Olèrdola durant la Segona República.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions