Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde d’Olèrdola espera que la mediació del Departament de Treball permeti resoldre el conflicte de la recollida de brossa

Lucas Ramírez recorda que mentre hi hagi vaga l’Ajuntament “no pot recollir la brossa”
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

divendres 28 octubre 2022

Aquest dijous transcendia que representants dels treballadors i l’empresa ProZero mantindrien aquest divendres, a instàncies del Departament de Treball, una reunió de mediació per mirar d’apropar posicions en el conflicte que mantenen.  La reunió arriba just quan es compleixen tres setmanes de vaga en la recollida porta a porta en cinc municipis de la comarca, incloent Olèrdola, i les incidències són nombroses així com les molèsties ocasionades. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, explicava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, que des de l’Ajuntament d’Olèrdola es tenen “esperances” de que el conflicte es resolgui el més aviat possible, però advertia que la situació és “delicada” perquè les dues parts “s’han assegut poques vegades i mantenen posicions enrocades”.

L’alcalde és conscient de les molèsties que genera la vaga i ha agraït a la ciutadania la seva comprensió i col·laboració. Lucas Ramírez ha recordat que per llei l’Ajuntament no pot recollir la brossa ni donar cap altra opció per a dipositar les deixalles. Els ajuntaments només tenen el marge de vetllar pel compliment dels serveis mínims.(àudio)

Ramírez també ha assenyalat que la jurisprudència existent és molt clara a l’hora de determinar que no es pot modificar un contracte com el de la recollida per introduir increments de l’IPC, que és una de les principals reclamacions dels treballadors en aquesta vaga. Ramírez recordava que el porta a porta a tot el municipi només feia 3 mesos que s’havia implantat.(àudio)

L’alcalde , amb tot, sí que apuntava que l’única manera d’intervenir en la retirada de brossa durant la vaga seria en el supòsit d’emergència sanitària per evitar un problema de salut pública. Per fer això caldria informes que així ho acreditessin del Departament de Salut de la Generalitat. Ramírez espera que no sigui necessari arribar a això.(àudio)

L’alcalde també recordava que la situació els ajuntaments l’han d’abordar amb prudència, tenint clar que cal respectar el dret de vaga. En aquest sentit recordava que els 5 municipis van estar requerits aquest dimecres per la Inspecció de Treball per avaluar una denúncia dels treballadors per suposada vulneració del dret de vaga.

Lucas Ramírez reiterava l’agraïment a la ciutadania per la seva col·laboració i destacava que cal seguir les recomanacions mentre duri la vaga. Això suposa treure la fracció de la brossa el dia que toqui i, en cas de no ser recollida, es recorda que a les deixalleries es poden dipositar les fraccions de paper i cartró i la d’envasos.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions