Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lamenta que CiU menteixi quan parla de les retribucions dels regidors

Josep Tort fa notar que les dades fetes públiques per CiU “estan tergiversades”
Josep Tort i Josep Maria Sánchez, en el darrer ple
Josep Tort i Josep Maria Sánchez, en el darrer ple

dijous 22 novembre 2012

CiU menteix quan parla de les retribucions que reben els membres del govern municipal d’Olèrdola. Així s’ha expressat l’alcalde, Josep Tort, a l’hora de valorar les recents declaracions del portaveu de CiU, Josep Maria Sánchez, segons les quals “cada component del govern municipal s’emportaria un mínim de 1.000 euros mensuals”. Sánchez, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola,  va estimar també que el govern municipal li suposa una despesa anual al municipi que supera els 90.000 euros. Les partides aprovades en el pressupost d’aquest any deixen en evidència que aquesta manifestació de CiU és falsa. De la rèplica de l’alcalde també es desprèn que la quantitat que perceben de l'Ajuntament els membres del govern queda lluny de la xifra assenyalada per Sánchez.

En el darrer ple de l’Ajuntament, dilluns de la setmana passada, es va precisar que en el pressupost d’aquest 2012 hi ha una quantitat prevista que suma 85.753 euros per òrgans de govern. En aquesta xifra s’inclou el sou i la seguretat social de l’alcalde, en concepte de compensació per la reducció de la jornada de treball a la seva feina; les assistències a Junta de Govern; i les assistències als plens, tant dels regidors del govern com dels de l’oposició.

Josep Tort ha estat rotund en manifestar que “les xifres són les que són”, subratllant que en aquests 85.000 euros també estan incloses les quantitats que reben els regidors de CiU per assistència als plens i el sou de l’alcalde. Josep Tort ha posat l’accent en què “l’alcalde només cobra el que perd del seu lloc de treball”.(àudio)

Per assistències a reunions de Junta de Govern formalment només cobren 3 membres del govern municipal, però després aquesta quantitat es divideix de manera equitativa entre tots els regidors d’ApO-PM, llevat de l’alcalde. (àudio)

L’alcalde declara sentir-se molest perquè, malgrat les dades van tornar a ser explicades de nou en el darrer ple, CiU “està mentint”. Josep Tort també recordava que la reducció de plens ordinaris suposa un estalvi i es mostrava convençut que acabat l’any, analitzant l'estat d'execució del pressupost, es podrà comprovar com tampoc s’haurà arribat a la xifra prevista de 85.000 euros.(àudio)

El debat sobre les retribucions del govern es produïa en el darrer ple de l’Ajuntament d’Olèrdola quan es debatia i s'aprovava , a proposta d’ApO-PM, que els regidors no cobrarien per l’assistència al ple extraordinari del passat 11 d’octubre.

Escolta entrevista a Josep Tort clicant aquí

 

Document Actions