Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lamenta que la convocatòria d’eleccions paralitzi els programes de suport als municipis

Per Josep Tort els ajuntaments “han perdut un any” pel nou endarreriment que pateixen el PUOSC i Xarxa Barcelona
El delegat del Govern visitava Olèrdola el passat mes de juny
El delegat del Govern visitava Olèrdola el passat mes de juny

dijous 04 octubre 2012

 

La convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament de Catalunya té una conseqüència no desitjada pels municipis. L’aturada institucional que comporta el procés electoral ha suposat que s’ajorni la concessió de dos dels programes de subvencions més importants de que disposen els ajuntaments en un mandat municipal: el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) que convoca la Generalitat, i el programa Xarxa de Barcelona, de la Diputació. Josep Tort, l’alcalde d’Olèrdola, així ho lamentava i considerava que els ajuntaments “han perdut un any”. (àudio)

Josep Tort no ha entrat a valorar si calia o no anticipar les eleccions al Parlament, però sí constatava que aquestes aportacions ja no estaran disponibles pel 2012. (àudio)

Les convocatòries del PUOSC s’anaven encadenant, de mandat en mandat, però ara hi ha aquest endarreriment d’un any que es podria allargar encara més, segons apuntava Tort, en funció de la composició i programa del nou govern de la Generalitat que surti de les eleccions del proper 25 de novembre. L’alcalde d’Olèrdola explicava que des dels ajuntaments tothom era conscient que les aportacions es reduirien, però fa notar que s’havia realitzat ja tot un treball per valorar les millors opcions d’inversions, per prioritzar-les i preveure  el seu cofinançament. (àudio)

En una visita feta el passat mes de juny a l’Ajuntament d’Olèrdola, el delegat del Govern de la Generalitat a la Demarcació de Barcelona, Salvador Jorba, explicava que es preveia aprovar la convocatòria del PUOSC aquest passat estiu, cosa que no ha succeït. Per a optar a aquests programes de subvencions, l’Ajuntament treballa en projectes com el de fer arribar la fibra òptica als nuclis i polígons del municipi, el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta o una rotonda que millori l’accés al nucli de Moja.

 

Document Actions