Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyala el paper clau que juga el treball conjunt entre Ajuntament, Diputació i Generalitat per impulsar les actuacions al MAC-Olèrdola

L’alcalde confirma que el pressupost municipal pel 2022 no tindrà una gran alteració amb el nou càlcul de la plusvàlua

dijous 18 novembre 2021

 

Les actuacions anunciades al MAC-Olèrdola aquest diumenge, durant l’obertura de l’exposició que commemora els 100 anys de l’inici de les  excavacions per part de l’IEC, són una excel·lent notícia que expressa el treball conjunt que realitzen Ajuntament, Diputació i Generalitat en el jaciment d’Olèrdola. Així ho ha apuntat l’alcalde, Lucas Ramírez, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Ramírez precisava que tant les obres d’accessibilitat a l’església del Conjunt monumental com l’actuació de recuperació del castell eren dos projectes inclosos en les sol·licituds que presenta la Generalitat als fons de la UE “Next Generation”, dins el propòsit genèric de recolzar projectes que garanteixin fer accessible el patrimoni. Aquestes dues actuacions sumades ascendeixen a un pressupost de prop de 550.000 € dels 4’2 milions que s’han presentat des de les seus del Museu d’Arqueologia per a rebre aquests fons.

D’altra banda, l’alcalde d’Olèrdola també exposava que la intervenció d’acondicionar l’extensió de la muralla, per valor de prop de 30.000 €, ja estava garantida en ser una actuació que s’incorporava en els compromisos de la Generalitat a l’hora de commemorar el centenari de l’inici de les excavacions de l’Institut d’Estudis Catalans. En l’entrevista a l’emissora municipal de ràdio, l’alcalde precisava que la realització d’un nou Centre d’Interpretació era encara “una idea embrionària” que s’està treballant, amb el propòsit d’habilitar “un punt de partida” atractiu que integri tant les visites que es facin al jaciment com les excursions que es facin al Parc Natural.

Ramírez recordava que el Pla Estratègic de Turisme del municipi ja refermava que el Conjunt monumental era el punt de referència d’Olèrdola. Des de l’Ajuntament s’ha anat “agafats de la mà” en les activitats que s’hi han fet conjuntament amb la Generalitat, propietària del Museu d’Arqueologia, i amb la Diputació, encarregada de la gestió del Parc.(àudio)

Ramírez forma part del Consell Rector del Museu d’Arqueologia, que es va constituir divendres passat amb la participació d’experts i de representants dels municipis de les 5 seus del museu.

En un altre ordre de coses, l’alcalde confirmava que finalment el ple d’aprovació del pressupost municipal pel 2022 es preveia celebrar el proper dimarts 30 de novembre. L’elaboració del pressupost es va veure aturada per avaluar les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional referent a l’impost de la plusvàlua. L’alcalde feia notar que aquest impost suposava prop de 200.000 € anuals, gairebé el 5% del pressupost. Després de la resolució de l’Estat que aprovava un nou càlcul de l’impost, l’alcalde assenyalava que finalment no hi hauria una gran variació i la previsió d’ingressos serà “molt semblant” a la de l’any anterior.(àudio)

L’alcalde apuntava que el govern treballa en uns pressupostos que garanteixin el manteniment de serveis un cop, amb les ordenances fiscals, es va aprovar la congelació de la pressió fiscal.(àudio)

L’alcalde també valorava que la gran quantitat d’activitats lúdiques i culturals que es concentren aquests dies expressarien les ganes de recuperar vida social per part de la ciutadania. Ramírez també explicava que en els propers dies es preveu l’inici de la campanya de civisme al municipi per evitar la presència de defecacions de gossos a la via pública.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions