Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde participa en la reclamació de gratuïtat pel transport escolar dins d’un mateix municipi

Lucas Ramírez defensa que la relació del govern amb el PSC és “una eina per a reclamar serveis” per a Olèrdola

dijous 10 gener 2019

 

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha defensat que el municipi utilitzi tots els mitjans disponibles al seu abast per a obtenir millores. Seguint aquest criteri, Ramírez va participar en una recent compareixença de regidors i alcaldes de la comarca vinculats al PSC per a demanar al Parlament que el transport escolar es basi en criteris de distància.

Es considera que la normativa actual "planteja una desigualtat d’oportunitats a les famílies d’alumnat que resideixen lluny del seu centre escolar, tot i estar en el mateix municipi, ja que no discrimina la distància geogràfica a l’hora de proveir aquest servei" . També s’ha assenyalat en la compareixença  que la Llei d'Educació especifica que les administracions públiques, a fi de facilitar l’accés als ensenyaments declarats gratuïts, "han d’oferir ajuts als alumnes que visquin en poblacions sense escola, en nuclis de població allunyats o en zones rurals". Malgrat això, es denuncia que l’any 2012 es va suprimir el servei de transport escolar gratuït per l’alumnat que viu en urbanitzacions o nuclis de població allunyats de l’escola, malgrat estar dins del mateix municipi.

Lucas Ramírez reclamava la gratuïtat del transport escolar per ensenyaments obligatoris en el cas d’ aquells infants i joves que viuen a les urbanitzacions, barriades i masies i s’hagin de desplaçar a centres que es troben al mateix municipi.(àudio)

Ramírez recordava que ApO té un acord amb el PSC “com a eina per a reclamar serveis” pel municipi, com ha estat ara en el cas del transport escolar. L’alcalde posava l’accent que aquesta relació amb el PSC no ha condicionat que ApO hagi actuat lliurement, com així s’ha posat de manifest en mocions aprovades en el ple o en el fet de cedir espais municipals pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017.(àudio)

Lucas Ramírez subratlla que la raó de ser d’Alternativa és el treball per Olèrdola “sense colors” i explicava que en una propera assemblea la formació decidirà si es presenta “acompanyats o sols” a les eleccions municipals de maig.(àudio)

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions