Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde recorda que és competència de la Generalitat fer el nou consultori de Moja

La directora del Sector Sanitari, Núria Puig, constatava en una visita recent la necessitat de fer el nou consultori

dimarts 28 març 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola manté el seu oferiment de col·laborar al màxim per a fer possible el nou consultori de Moja, però sense oblidar que la competència de construir l’equipament correspon a la Generalitat. Així ho ha recordat l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, que ha fet notar que la inversió és una necessitat que ha constatat la mateixa directora del Sector Sanitari Alt Penedès-Garraf, Núria Puig, en una visita recent a Moja.Consultori2.JPG

En una reunió amb el mateix conseller de Salut, Antoni Comín, el govern municipal ja va oferir al departament signar un conveni que contemplés l’avançament dels diners de la inversió per part de l’Ajuntament i el compromís de la Generalitat de retornar-los a terminis. El departament va comunicar que no era possible signar un conveni d’aquestes característiques perquè la normativa estatal ho impedia.  La resposta no ha estat la desitjada, però no ha  fet defallir al govern municipal en el seu propòsit. L’alcalde ha explicat  que ara l’Ajuntament seguirà el procediment establert per a sol.licitar que el nou consultori s’inclogui en la previsió d’inversions del Departament .(àudio)

L’alcalde manifestava que mantenen l’oferiment d’avançar la inversió, però deixava clar que a l’Ajuntament “no li pertoca gastar-se els diners en un consultori sense el vist-i-plau de la Generalitat” perquè l’Ajuntament no  pot fer coses “que no li pertoquen”.(àudio)

L’alcalde apuntava que, a  més dels motius normatius exposats pel Departament, la difícil situació econòmica de la Generalitat també hauria estat clau a l’hora de no acceptar l’oferiment de conveni de col.laboració fet des de l’Ajuntament. Lucas Ramírez assenyalava que la Generalitat té un deute de mig milió d’euros amb l’Ajuntament perquè des de l’administració municipal s’han assumit competències que pertoquen a la Generalitat.

Amb extrema prudència i deixant clar que molt sovint els terminis anunciats no es compleixen, l’alcalde explicava que des del departament s’havia apuntat que la inversió es podria fer d’aquí a tres anys.(àudio)

Mentre no es concreti la construcció del nou consultori, des de l’Ajuntament es faran actuacions de millora en l’actual edifici. Aquest mateix dimarts, en la modificació del pressupost que preveu aprovar el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, es contempla una partida per a fer l’acondicionament de finestres, la redistribució d’espais i pintar l’actual consultori.

Document Actions