Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde signa el decret de suport a l’1-O i comunica la disponibilitat de locals pel Referèndum

En el decret es manifesta el “ple suport al Referèndum “ i que es compliran les previsions de la llei de convocatòria
L'alcalde participava l'1 de juliol en un acte de suport al Referèndum
L'alcalde participava l'1 de juliol en un acte de suport al Referèndum

divendres 08 setembre 2017

Aquest divendres al matí l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha signat un decret d’alcaldia en suport al Referèndum d’autodeterminació convocat per l’1 d’octubre. En resposta a un ofici de la Generalitat arribat a través de l’EACAT, l’Extranet de les Administracions Catalanes, aquest mateix divendres al matí Lucas Ramirez també ha confirmat  a la Generalitat la disponibilitat d’instal·lar al municipi les meses electorals en els mateixos locals que s’han utilitzat en les anteriors convocatòries electorals. En aquest cas, la resposta textual a la comunicació rebuda de la Generalitat ha estat assenyalar que “ens donem per assabentats i confirmem la disponibilitat”, seguint el model de resposta recomanat per les entitats municipalistes.

El decret d’alcaldia de suport a l’1-O és una iniciativa conjunta sorgida de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència(AMI),que ja havia rebut l'adhesió de més de 500 municipis a primera hora d’aquest divendres al matí.

En el decret l’alcalde manifesta “El ple suport al Referèndum que s’ha convocat pel proper dia 1 d’octubre de 2017 i complir les previsions que es concreten” a  la Llei de convocatòria aprovada pel Parlament . El decret també assenyala que es donarà compte d’aquesta resolució al Ple de l’Ajuntament en la propera sessió ordinària que se celebri.

Lucas Ramírez ha manifestat que el decret de suport a l’1-O i la comunicació de disponibilitat de locals a la Generalitat responen “al ferm compromís de l’Ajuntament d’Olèrdola i del govern municipal a favor del dret a decidir, expressat en diferents ocasions durant els darrers mesos al plenari de l’Ajuntament”.  En coherència amb aquest posicionament, l’alcalde d’Olèrdola va ser un dels càrrecs electes que va participar el passat 1 de juliol en un acte del món municipal en suport a la convocatòria del Referèndum.

Document Actions