Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, ha participat en el Parlament de Dones

La sessió aprovava divendres una declaració amb mesures contra la violència masclista. L’alcaldessa es mostrava satisfeta de participar-hi com a representant de les dones d’Olèrdola
Fina Mascaró, al centre de la fotografia, amb alcaldesses del Penedès;  Carme Forcadell, expresidenta del Parlament; i Dolors Bassa, exconsellera
Fina Mascaró, al centre de la fotografia, amb alcaldesses del Penedès; Carme Forcadell, expresidenta del Parlament; i Dolors Bassa, exconsellera

dilluns 27 novembre 2023

 

L’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, assistia divendres al migdia a la segona sessió del Parlament de Dones. La sessió reunia a prop de 500 dones, entre diputades, conselleres ,representants d'entitats i alcaldesses de Catalunya. Durant la sessió s’aprovava per unanimitat una declaració amb mesures per lluitar contra totes les manifestacions de violència masclista.

Fina Mascaró manifestava sentir-se molt contenta de participar en el Parlament de Dones “com a dona i com a representant de les dones d’Olèrdola”

Declaració amb mesures contra la violència que pateixen les dones i les nenes

El text recull mesures, dividides en cinc temàtiques, que les participants han treballat prèviament en els cinc grups de treball.
Pel que fa a l'àmbit digital, polític i institucional, el text manifesta que cal promoure programes educatius i de formació obligatòria, especialment per a professionals dels àmbits judicial i policial, a fi d'evitar la revictimització de les dones que pateixen violència masclista o considerar la violència política contra les dones amb responsabilitats públiques un atac a la ciutadania que coacciona la seva capacitat d'incidència i representació.
En l'apartat de les violències contra la salut, la declaració demana fomentar la recerca i els assajos clínics amb perspectiva de gènere, erradicar la violència obstètrica i garantir l'atenció dels dols gestacional, perinatal i neonatal.
Amb relació a la vulneració dels drets sexuals i reproductius, el text proposa repensar el model d'atenció de la gent gran i les persones dependents perquè puguin ser ateses al seu domicili si ho volen i garantir l'educació afectivosexual en tota l'etapa educativa obligatòria.
Respecte a la perspectiva interseccional, la declaració recomana, entre altres qüestions, formar els professionals que intervenen en els processos judicials i elaborar plans de contractació per incorporar les dones amb diversitat a tots els òrgans de poder.
Finalment, en l'apartat de la violència institucional el document planteja que el Govern tingui un organisme de referència que sigui garant de la prevenció de la violència institucional i de les actuacions, les sancions i les reparacions corresponents.
El Pla d'igualtat de gènere de la cambra preveu que el Parlament de les Dones es dugui a terme un cop cada legislatura. La primera edició es va fer l'1 de juliol de 2019, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones, que va tenir lloc a Pequín.

Galeria d'Imatges

ParlamentDones2.jpeg
ParlamentDones3.jpeg
ParlamentDones4ok.jpg

Document Actions