Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa, Fina Mascaró, es reuneix amb el director dels serveis territorials de Justícia, Xavier Llopart

La propera aplicació de la tramitació telemàtica als registres civils ha estat un dels continguts tractats en la reunió
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola; Xavier Llopart, director dels serveis territorials de Justícia; i Isabel Castillo, treballadora de l'Ajuntament d'Olèrdola
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola; Xavier Llopart, director dels serveis territorials de Justícia; i Isabel Castillo, treballadora de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimarts 30 abril 2024

La imminent informatització de tota la tramitació relacionada amb els registres civils  ha estat un dels continguts tractats en la reunió que mantenia a l’Ajuntament d’Olèrdola, dimecres al migdia, l’alcaldessa, Fina Mascaró, amb el director dels serveis territorials de Justícia al Penedès, Xavier Llopart. Llopart ha  exposat que properament s’aplicarà el canvi en el sistema informàtic per a la gestió del Registre Civil, per la qual cosa s’oferirà formació per al personal de l’Ajuntament que hagi de fer aquestes tasques. El canvi ha d’acabar comportant que gestions com l’obtenció del llibre de família acabin sent un tràmit que es podrà realitzar de manera telemàtica, sense necessitat de desplaçar-se presencialment a les seus dels registres civils.

Defensa dels Jutjats de Pau

Una altra de les qüestions tractades en la reunió ha estat la defensa de la figura dels Jutges i Jutgesses de Pau.  Llopart ha exposat les esmenes presentades a la modificació del projecte de llei del Poder Judicial, que contempla l’eliminació dels Jutjats de Pau. El món municipalista català i la Generalitat rebutja aquesta possibilitat, tal i com s’ha expressat en les mocions que han aprovat els plens municipals d’arreu del país. En el cas d’Olèrdola, l’acord en defensa dels Jutjats del Pau es prenia per unanimitat el mes d’agost de 2022.

En una línia oposada al que proposa el projecte de llei, Llopart indicava durant la reunió que des del Departament de Justícia es defensa que els Jutjats de Pau es potenciïn i passin a assumir noves funcions. En concret, s’assenyala que puguin passar a celebrar actes de conciliació com a requisit previ a la presentació d’un litigi judicial. També s’ofereixen mitjans per a millorar la formació específica de jutges o jutgesses de Pau, així com recolzament en les seves gestions i mitjans materials.

Document Actions