Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alt Penedès entra a la fase 1 del desconfinament a partir de dilluns

Els comerços de menys de 400 m2 poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament i es podran fer trobades de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic.L'Ajuntament recorda que continua l'estat d'alarma i que cal seguir actuant amb responsabilitat

divendres 15 maig 2020

 

Aquest divendres a la tarda el Ministeri de Sanitat ha confirmat que a partir de dilluns l’Alt Penedès(llevat de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons) entra a la fase 1 del desconfinament progressiu. El pas de la fase 0 a la 1 comporta que, a partir de dilluns 18 de maig, es podran fer trobades socials o familiars de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic, a qualsevol hora respectant la distància de seguretat de 2 metres o bé amb mesures de protecció alternatives. Protecció Civil recorda que "la mobilitat general dins la regió sanitària, en el cas de la regió metropolitana sud, podrà ser només dins les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf, per a les activitats autoritzades".Es podrà circular lliurement, per tant, dins de l'Alt Penedès i el Garraf, en els municipis que hagin passat a la fase 1, però només es recomana fer-ho si és imprescindible. Els comerços i locals de menys de 400 m2 poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament.

Una altra de les mesures que comporta el pas a la fase 1 és que les terrasses poden obrir amb la meitat de les taules, que han d’estar a un mínim de 2 metres, i per a grups de màxim 10 persones. Els allotjaments turístics poden obrir, excepte zones comunes. Amb aforament limitat i restriccions poden obrir biblioteques, museus, auditoris, teatres i cinemes.

Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. Les persones que no puguin complir amb condicions de teletreball i s’hagin de desplaçar per desenvolupar la seva activitat laboral han de tenir en compte les mesures de prevenció i seguretat previstes.

Pots consultar la informació del Departament de Salut

Document Actions