Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ambient de germanor marca la XIII Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

Aquest diumenge es podia comptar amb els gegants de Ponts, Sant Marçal, Vilassar de Mar i Sant Vicenç de Castellet

dilluns 28 octubre 2013

El bon temps i l’ambient de germanor han estat dos dels ingredients destacats de la XIII Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta, celebrada aquest diumenge al migdia. En Pere Moranta i la Griselda van estar acompanyats per els gegants de Ponts, Sant Marçal, Vilassar de Mar i Sant Vicenç de Castellet.

Després de plantar els gegants davant de la Societat, la cercavila va iniciar-se a dos quarts d’una del migdia. En acabar el recorregut es va fer la ballada final a la pista poliesportiva i tot seguit els integrants de les colles van compartir un dinar de germanor. La trobada reunia a gegants de localitats que en els darrers mesos han estat visitades pels gegants de Sant Pere Molanta. Aquest és un procediment habitual en el món geganter que, a la vegada, permet que les trobades siguin variades.

El cap de colla dels gegants de Ponts, Josep Mitjaneta, ens destacava l’estreta relació entre les colles geganteres i qualificava d’extraordinari que un poble com Sant Pere Molanta ja hagi arribat a completar fins a 13 trobades de gegants.(àudio)

Colles com les de Ponts creuen que hi ha més caliu en pobles petits que en grans ciutats, per això intenten participar en trobades com les de Sant Pere Molanta.(àudio)

La diversitat de procedències i de característiques eren dos dels trets dels gegants participants destacats per Santi Muniente, cap de colla dels geganters de Sant Pere Molanta. Actes com el dinar també permeten refermar aquests llaços de germanor entre les colles.(àudio)

En el moment de la plantada i en algun tram puntual del recorregut, veïns del poble i alguns visitants seguien les evolucions dels gegants. Santi Muniente, amb tot, assenyala que li “sap greu” que no hi hagués més públic.(àudio)

Amb la celebració de la Trobada que organitzen, els geganters de Sant Pere Molanta donen per acabada la seva activitat pública per aquest 2013, deixant enrere un any marcat per haver estat més selectius a l’hora de decidir la participació en trobades.

Escolta les entrevistes sobre la Trobada de Gegants, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions