Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’AMPA de l’escola Circell recapta 1.207 euros en la matinal solidària per La Marató de TV3

Bona rebuda de la primera experiència del Mercat Solidari i àmplia participació de les famílies de l’escola
El primer mercat solidari acollia una variada oferta
El primer mercat solidari acollia una variada oferta

dilluns 17 desembre 2012

 

 

A l’AMPA de l’escola Circell de Moja li sobren els motius per a estar satisfeta per la matinal solidària que organitzaven aquest dissabte a benefici de La Marató de TV3. Van aconseguir la complicitat de moltes famílies de l’escola, les activitats que proposaven van comptar amb elevat seguiment, les novetats van ser ben rebudes i la xifra obtinguda de recaptació supera àmpliament els registres de les cinc anteriors edicions. Tot rodó.  Un bon indicador d’aquest èxit era que el vestíbul de l’escola, lloc destinat per a fer els tallers de la matinal, va estar ple gairebé des de les onze del matí fins a quarts de dues de la tarda. Fina Mascaró, presidenta de l’AMPA de l’escola Circell, valorava que la matinal havia anat “perfecte” i es mostrava molt agraïda per la participació.(àudio)TallersCircell.JPG

A l’entrada, al preu de 2 euros, es podia tastar una gran varietat d’esmorzars casolans elaborats per famílies de l’escola. Al vestíbul, per 5 euros més, els infants podien participar en els tallers que es proposaven. N’hi havia fins a 5: de guarniments nadalencs, d’elaboració de sals de colors, de tions, maquillatge facial i d’imans. Però, sens dubte, una de les sensacions més agradables de la matinal va ser comprovar la diversitat i quantitat de material que s’havia recollit per a fer el primer mercat solidari. La venda a preus simbòlics dels productes és una de les causes que explicarien que la recaptació hagi pujat en aquesta matinal fins els 1.207 euros obtinguts, una xifra molt superior als ja estimables 831 euros de la passada edició. Fina Mascaró assenyalava que, malgrat ser la primera experiència, el mercat havia funcionat molt bé.(àudio)

La matinal solidària ha estat possible gràcies a la implicació directa de més de 60 famílies en els seus preparatius i realització de continguts, segons s’assenyala des de l’AMPA. La seva aportació ha anat des del lliurament de materials per al mercat solidari, l’elaboració d’alguna de les propostes dels esmorzars casolans o bé assumint els tallers. (àudio)

Més enllà de destacar el seu caràcter solidari, des de l'AMPA es subratlla que aquesta és una activitat que “fa escola”. Un dels aspectes que van ser comentats dissabte entre les famílies va ser el de la limitació de l'espai del vestíbul. En una primera valoració, malgrat el lloc “va quedar petit”,  Fina Mascaró apunta que és l'adequat davant altres espais que farien que l’activitat “es desllueixi”.

Durant la matinal s'oferia la possibilitat de jugar a petanca, a la zona de l’aparcament. També es va poder participar en un sorteig de productes cedits per empreses col.laboradores. Entre els materials que hi havia en el lot de productes, va cridar l’atenció la pilota que se sortejava amb la signatura dels jugadors de l’Espanyol, un lot de productes de Cal Mitjans o una cafetera de gamma alta.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, clicant aquí

Document Actions