Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’AMTU proposarà models de transport públic per a donar servei a les urbanitzacions d'Olèrdola

L’alcalde, Lucas Ramírez, ha anunciat que l’Ajuntament preveu disposar d’aquest estudi abans d’acabar l’any

dijous 21 juny 2018

Amb el propòsit de trobar fórmules viables per a connectar amb transport públic les urbanitzacions del municipi amb els pobles, l’Ajuntament  ha sol·licitat a l’AMTU l’elaboració d’un estudi amb propostes que puguin ser aplicables a la realitat d’Olèrdola. L’AMTU, Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, és una associació de municipis que té per objecte donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. En un contacte recent mantingut amb la direcció de l’AMTU, va sorgir la petició des d’Olèrdola d’elaborar aquest estudi tenint present que des de l’AMTU s’atenen realitats molts diverses presents al territori, incloent municipis amb nuclis dispersos com és el cas d’Olèrdola.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde, Lucas Ramírez, explicava que la voluntat era la de resoldre la problemàtica de veïns que no disposaven de transport propi per a desplaçar-se fins al pobles per accedir als serveis. Ramírez posava l’accent en què l’AMTU disposa de l’experiència i capacitat tècnica per a poder elaborar propostes que s’adaptin a la realitat del municipi.(àudio)

Ramírez ja apuntava que seria “molt complicat” l’establiment d’alguna línia fixa de transport púbic, i assenyalava que en altres municipis de Catalunya existien serveis “flexibles” de taxi que podrien atendre la necessitat. Ramírez, amb tot, indicava que caldria esperar l’estudi de l’AMTU per a arribar a conclusions.(àudio)

Un dels projecte descartats  en el procés de pressupostos participatius, per no reunir els criteris fixats de selecció, va ser la proposta d’adquirir una furgoneta elèctrica que fes aquest servei de transport amb la contractació corresponent de 2 conductors. La necessitat de poder aplicar fórmules de transport públic col·lectiu que connecti les urbanitzacions amb els pobles d’Olèrdola va ser, igualment, una demanada que va sorgir en les reunions veïnals per carrers que va mantenir l’alcalde a tots els nuclis del municipi.(àudio)

L’Ajuntament preveu poder disposar d’aquest estudi de l’AMTU abans de finalitzar l’any.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions