Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ANC demana que l’Ajuntament s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència

L’ANC ha realitzat les gestions perquè la proposta s’incorpori a l’ordre del dia del ple del proper 30 de setembre
Moment de la "Pujada al Castell d'Olèrdola per la Independència", el passat 11 de setembre
Moment de la "Pujada al Castell d'Olèrdola per la Independència", el passat 11 de setembre

dimecres 18 setembre 2013

Després de la massiva Via Catalana i de l’èxit de la” Pujada al castell d’Olèrdola per la Independència”, el Grup Territorial d’ Olèrdola de l’Assemblea Nacional Catalana no s’atura. Una de les propostes més destacades que estan treballant és la d’assolir que l’Ajuntament d’Olèrdola s’adhereixi a l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. La proposta ja ha estat traslladada al govern municipal durant una reunió que l’ANC ha mantingut aquest dilluns al vespre amb l’alcalde, Josep Tort. El coordinador del Grup Territorial de l’ANC, Xavi Carrasco, explica que l’alcalde s’ha mostrat receptiu a la proposta.(àudio)

El proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola es preveu celebrar el dilluns 30 de setembre. L’alcalde ha explicat que no es pot garantir que la proposta s’inclogui en aquesta sessió. Des de l’ANC, amb tot, indiquen que realitzaran les gestions pertinents perquè la petició sigui registrada i estigui preparada per a ser debatuda i aprovada en el ple.(àudio)

L’AMI té per objectiu esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives, experiències, informació, eines de gestió “i tot allò que pugui ésser útil per dur el poble de Catalunya cap a la independència per tal d’assolir les plenes competències municipals”. Entre els seus propòsits també hi ha el de fomentar i defensar els drets nacionals, així com conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació.

L’AMI ja compta amb l’adhesió de 673 municipis. Dels 27 municipis de la comarca de l’Alt Penedès, en formen part de l’entitat 19. Xavi Carrasco confia que Olèrdola serà ben aviat el municipi número 20 de l’Alt Penedès que s’afegirà a l’AMI.(àudio)

L’ANC també promou la campanya “Signa per un vot”, consistent en organitzar una recollida de signatures per concretar l’exercici del dret a petició que qualsevol ciutadà té. En quest cas la petició busca que el Govern negociï amb Madrid la celebració d’una consulta. En cas de no haver convocatòria o de no respectar-se el seu resultat, s’insta a proclamar la independència.

Xavi Carrasco definia que l’estat d’ànim de l’ANC és “d’eufòria continguda” després de la gran mobilització ciutadana registrada l’11 de setembre. En una carta d’agraïment feta arribar a les entitats que van col.laborar en la “Pujada al Castell d’Olèrdola per la Independència” destaquen que, tot i la pluja, “vam poder gaudir d’una emotiva jornada amb persones de totes les edats i de tots els nuclis del municipi, agermanades per un convenciment i una voluntat, la independència de Catalunya”. En el text, el grup d’Olèrdola de l’ANC referma la seva voluntat de continuar treballant “per la llibertat del nostre país, per un estat català més just, més pròsper i més democràtic”.

Consulta la carta d'agraïment a les entitats, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Xavi Carrasco, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions