Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ANC ja ha arribat a la meitat dels habitatges d’Olèrdola per a fer la “gigaenquesta”

El propòsit és arribar als 1.744 habitatges que hi ha al municipi per a recollir opinions sobre el nou país que es vol
Voluntàries de l'ANC, aquest dimarts a Moja
Voluntàries de l'ANC, aquest dimarts a Moja

dimecres 29 octubre 2014

Des de dissabte i durant aquesta setmana, voluntaris coordinats per l’ANC(Assemblea Nacional Catalana) estan realitzant al municipi la Gigaenquesta per a conèixer l’opinió dels veïns sobre el país que volen. La coordinadora de la Gigaenquesta a Olèrdola, Fina Mascaró, anunciava que l’objectiu és arribar a tots i cadascun dels 1.744 habitatges que hi ha a Olèrdola, en que seria la mobilització porta a porta feta mai al municipi. El repte va camí d’assolir-se perquè aquest dimarts a la tarda ja portaven 872 habitatges, el 50%. (àudio)Gigaenquesta2.JPG

Per a fer la gigaenquesta en un cap de setmana s’havia assenyalat que serien necessaris activar 60 voluntaris. Finalment han estat 32 les persones que s’hi ha compromès, però no totes han coincidit en el treball voluntari aquest cap de setmana. Tenint en compte això, i la dificultat d’arribar a cada casa de nuclis com Can Trabal o Daltmar, des de l’ANC s’apunta que els treballs de la gigaenquesta es podrien allargar inclús més enllà d’aquest cap de setmana.

Els voluntaris de l’ANC van en parelles. Si no troben a ningú a casa, deixen l’enquesta sota la porta. Qui ho desitgi, després pot fer el retorn de l’enquesta amb les respostes omplertes, amb franqueig al destí.

Per l’experiència d’aquests dies, els voluntaris en alguns casos ja poden intuir les respostes en funció de l’edat. Per exemple, una de les preguntes demana la prioritat en serveis públics. Si els enquestats són gent gran, es decanten per sanitat, mentre que si són gent més jove, s’inclinen per ensenyament.(àudio)

L’enquesta planteja sis qüestions, amb tres opcions cadascuna. La primera pregunta està dedicada al destí dels recursos que Catalunya guanyaria si fos un estat propi. La segona demana que es prioritzin entre els serveis públics. La tercera assenyala possibles mesures per a renovar la democràcia. La relació Catalunya-Europa, és la temàtica de la quarta pregunta, mentre que en la cinquena es demana l’opinió sobre el posicionament dels partits pro-consulta de mantenir com a llengua oficial en el nou país el castellà. Finalment, la sisena pregunta s’interessa per si s’anirà a votar el 9 de novembre.

Fina Mascaró assenyala que l’enquesta té el propòsit de recollir els objectius de la ciutadania per a construir el nou país, i no pas convèncer indecisos. (àudio)

Formant part de la campanya “Ara és l’hora” també s’han penjat cartells i materials de color groc durant aquests dies, a tots els nuclis d’Olèrdola, que han contribuït a fer més visible aquesta gran mobilització que en el conjunt del país organitzen Omnium Cultural i l’ANC.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions