Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Anuari Socioeconòmic constata que el creixement demogràfic a Olèrdola era de l’1% el 2012

L’any finalitzava amb una taxa d’atur al municipi del 14’4%, dos punts per sota que la mitjana de la comarca i del país
Imatge d'arxiu del polígon de Sant Pere Molanta
Imatge d'arxiu del polígon de Sant Pere Molanta

dimarts 24 setembre 2013

L’Anuari d’Indicadors Socioeconòmics de 2012, elaborat per la Mancomunitat Penedès –Garraf i donat a conèixer la setmana passada, constata que hi ha creixement demogràfic a Olèrdola i certifica l’augment apreciable de l’atur al municipi durant l’any passat.

El padró a inicis de 2012 indica que hi ha 3.621 habitants a Olèrdola, 37 persones més que l’any anterior. La taxa de creixement és del 1’03%, superior a les taxes de la comarca(0,55%) i de Catalunya (0,42%). Per Anna Mir, Cap del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat i directora de l’Anuari, aquest creixement de població és un dels trets destacats d’Olèrdola que recull l’Anuari.(àudio)

Una altra de les dades rellevants que ens deixava el tancament de 2012, analitzades en aquest anuari, és la taxa d’atur registrat al municipi. A Olèrdola era del 14,4%, inferior a la taxa de la comarca i a la catalana (que és del 16,5 i del 16,4%, respectivament) i de l’estatal, que puja al 20,4%. Una altra dada significativa és que el 91% dels contractes laborals a Olèrdola són temporals, la qual cosa dibuixa un mercat laboral precari, segons destaca Mir.(àudio)

També és il·lustrador posar l’accent en què gairebé la meitat dels contactes(el 49%) tenien una durada igual o inferior a un mes i el 26,9 eren de durada indeterminada.

Les dades de l’anuari no recullen l’evolució de l’atur d’aquest 2013. Anna Mir ja avançava que es detecta una lleu disminució en el segon trimestre, confirmada durant el mes d’agost, quan hi havia registrades 275 persones a l’atur. Aquesta tendència a la baixa suposa per Anna Mir “un fil d’esperança”.(àudio)

Sobre demografia, cal posar l’accent en què la mitjana de la població a Olèrdola és de 38,8 anys, quan la mitjana al país és de 41,3. La població estrangera va baixar dels 249 empadronats als 239. D’aquests, són d’origen europeu el 45%, africà el 33% i americà el 20%.

Una de les expressions del context econòmic és l’increment de persones que decideixen ser autònoms. El 2012 es tancava amb 314 autònoms a Olèrdola, un 6’4% més que l’any anterior. En canvi, la xifra d’assalariats disminuïa un 8,4%.

Tota la informació de l’anuari d’indicadors socioeconòmics es pot consultar a la web iniciativeseconomiques.com

Escolta l'entrevista a Anna Mir, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions