Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arqueocasal d’Olèrdola ofereix diversió i aprenentatge a la dotzena de joves participants

Els participants posen al descobert una zona de producció de vi de fa 1.000 anys, entre la muralla i el pla dels Albats

dimecres 06 juliol 2016

Amb l’Arqueocasal d’Olèrdola et diverteixes i aprens. Així  coincideixen a valorar-ho els joves participants d’aquesta activitat d’estiu, que afronta la seva segona i darrera setmana de funcionament. L’Arqueocasal permet que una dotzena de joves d’entre 12 i 14 anys facin d’arqueòlegs sota el guiatge de professionals i  dins d’un projecte de recerca. L’any passat, la primera experiència va ser molt satisfactòria i aquest 2016 el segon Arqueocasal està funcionant molt bé i amb una evident motivació per part dels participants. Xavi Esteve, coodirector de l’Arqueocasal, recordava que aquesta any l’Arqueocasal contribueix a posar en valor i al descobert una zona molt atractiva per a poder conèixer com es produïa vi a Olèrdola  i al Penedès fa 1.000 anys.(àudio)

L’any passat hi predominaven els participants d’Olèrdola. Aquest any continua la presència de participants del municipi, però també hi ha inscrits de Sant Martí, l’Arboç, Vilafranca, Sant Pere de Ribes i Sitges.

Un dels propòsits a mig termini és que la zona excavada ara a l’Arqueocasal acabi formant part d’un recorregut museïtzat que es pugui fer des de la muralla al Pla dels Albats.(àudio)

El centre de l’Arqueocasal és oferir als joves participants l’experiència de fer d’arqueòlegs en una excavació. Aquests coneixements obtinguts es combinen amb activitats lúdiques, com ha estat una acampada al recinte del Conjunt Monumental,alguna visita cultural o bé anar a la piscina.(àudio)

La Cristina, veïna de Sant Pere Molanta, ens explicava que participa en l’Arqueocasal perquè ho va recomanar el seu professor de socials.(àudio)

Manel, veí de Sant Pere de Ribes, repeteix aquesta any després de que l’any passat l’experiència li agradés molt. Diu que la zona d’excavació no és tan còmode de treballar-hi com ho era l’any passat el Pla dels Albats,  perquè ara has d’excavar dins de sitges, però subratllava que a l’Arqueocasal et diverteixes i aprens.(àudio)

En aquesta segona setmana d’Arqueocasal els participats conviuran amb estudiants d’arqueologia i arqueòlegs que realitzen la continuació de les excavacions a l’església del Pla dels Albats. Una de les activitats que també tenen programada aquesta setmana  és una visita al campanar de Santa Maria de Vilafranca.

Escolta les entrevistes relacionades amb l'Arqueocasal, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions