Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arqueocasal permet que joves d’entre 12 i 18 anys participin en una excavació arqueològica única a Europa

Es seguirà treballant a prop del Pla dels Albats, en un dels 9 espais de cellers medievals que fan d’Olèrdola un cas únic per la quantitat de zones de producció vinícola
Presentació de l'Arqueocasal, aquest dimarts al vespre
Presentació de l'Arqueocasal, aquest dimarts al vespre

dijous 30 maig 2019

 

Faran d’arqueòlegs sense simulacions, en condicions reals. I ho faran en una excavació arqueològica excepcional a Europa. Els joves que participin en la 4a edició de l’Arqueocasal d’Olèrdola tenen l’oportunitat de contribuir a ampliar el coneixement dels processos d’elaboarció del vi durant l’època medieval gràcies al treball que faran, amb el guiatge d’arqueòlegs professionals, en un jaciment que té localitzats fins a 9 espais de cellers d’aquesta època.

Dificultats administratives van impedir que l’any passat es realitzés l’Arqueocasal. Ara aquesta activitat d’estiu programada durant les dues primeres setmanes de juliol es reprèn amb més ganes, tal i com resumia la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist.(àudio)

L’Arqueocasal fa que els joves puguin aprendre de manera molt pràctica mètodes de treball de l’arqueologia. Bona part del treball se seguirà centrant en la zona de celler del Pla dels Albats, sota unes condicions de seguretat adaptades a l’edat dels participants.(àudio)

Molist posava l’accent en què Olèrdola ja és un referent en investigacions arqueològiques vinculades a la producció del vi perquè és un cas únic donada la concentració de cellers d’època medieval.(àudio)

Fins el proper 5 de juny resta obert el termini d’inscripcions anticipades a la quarta edició de l’Arqueocasal. L’Arqueocasal es realitzarà de l’1 al 12 de juliol i la inscripció anticipada es bonifica amb una rebaixa en el preu. Així,  la inscripció per les dues setmanes té un preu de 120 euros en cas de fer-se de manera anticipada i de 140 si es fa del 5 de juny al 14 de juny. Per setmanes, la inscripció anticipada suposa un preu de 70 euros, 10 menys si la inscripció es fa després. Aquest any una de les novetats és que l’edat per poder participar s’amplia i arriba fins els 18 anys, amb l’ànim d’atendre peticions da participació de joves que en anys anteriors van quedar molt satisfets amb l’experiència.

L’Arqueocasal l’organitza Tríade serveis culturals, amb el suport de l’Ajuntament, el Museu d’Arqueologia, la Generalitat, la Diputació i la Universitat de Barcelona. Per més informació, es pot consultar  la web de Tríade, enviar un correu electrònic a info@triadecultural.com o bé trucar al 93 817 28 68.

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdoal, clicant aquí

 

Document Actions