Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arqueocasal posa al descobert sitges medievals al Conjunt monumental d’Olèrdola

Aquesta primera setmana són 9 els joves participants i la setmana que ve hi participaran 12

divendres 30 juny 2017

Poques activitats d’estiu al país permeten als joves que hi participen extreure trossos d’història. Aquest és l’excepcional cas de l’Arqueocasal d’Olèrdola, que per tercer any consecutiu fa possible que joves de 12 a 16 anys puguin fer d’arqueòlegs en un jaciment real de primer ordre.  Enguany se segueix excavant en la zona de premsa de fora muralles, posant al descobert sitges. Així ens ho explicava un dels joves que participen en l’Arqueocasal, l’Èric Villarroel, que ens feia notar que ja han trobat restes de ceràmica i de metalls. Aquest veí de Sant Pere Molanta és un exemple de que l’Arqueocasal enganxa. Es va apuntar el primer any i no ha deixat d’assistir-hi des de llavors.arqueocasal2OK.JPG

L’Arqueocasal l’organitza l’empresa de serveis culturals Tríade, amb la implicació activa de l’Ajuntament d’Olèrdola. Martí Codorniu, monitor de l’Arqueocasal, definia l’activitat com una “oportunitat increïble” per a poder fer un casal d’estiu del tot diferent.

En aquesta primera setmana hi participen 9 joves i en la segona han confirmat la seva inscripció 12. El nombre de participants és similar al dels dos anteriors anys i permet que l’activitat es realitzi amb un ambient de proximitat que fa que tingui “més caliu”.

Aquest dijous ha estat un dia especial pels 9 joves de l’Arqueocasal. Han passat la nit acampant al Conjunt monumental i per la tarda van anar a la piscina.

Escolta les entrevistes a Èric Villarroel i a Martí Codorniu, realitzades per anal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions