Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arrel actua aquest dissabte a Cal Bolet de Vilafranca amb “Maror o les regles del gènere”

La representació del grup de Sant Miquel s’inclou dins de la programació de la 26a Roda de Teatre de l’Alt Penedès

dimarts 31 gener 2017

Intriga, drama i comèdia. Si us agrada tot això en el teatre no us podeu perdre la representació de l’obra “Maror o les regles del gènere” que aquest dissabte a la nit oferiran al teatre de Cal Bolet de Vilafranca el grup l’Arrel de Sant Miquel. La funció forma part de la 26a Roda de Teatre de l’Alt Penedès i començarà a les 21:30h, amb un preu de 4 € l’entrada.

Pere Joan Ullate, director del grup l’Arrel, reconeixia que actuar a Cal Bolet fa que la representació sigui diferent. Les característiques de l’espai i el fet d’oferir la funció a Vilafranca fa que el compromís de dissabte sigui especial pel grup de Sant Miquel.(àudio)

Segons resumeix la sinopsi que publicita l’obra, en una nit de tempesta es produeix una reunió familiar en un xalet prop del mar “i una notícia a explicar”. Aquest és el punt de partida de Maror o Les regles del gènere. Tots els personatges es veuran involucrats en un homicidi, on un interessant joc que l’autor efectua amb el temps, farà possible que qualsevol dels personatges pugui ser l’assassí. Passat-present, realitat-ficció, i diferents punts de vista sobre la versió dels fets portaran a l’espectador un final inesperat i sorprenent, o potser no... “Alguns dèien la veritat, altres mentien. Les seves veritats i mentides s’assemblaven massa”.

Els cinc actors són Sílvia Sogas,  Jordi Matabacas,  Anna Bonfill,  Palmira Batet i el mateix  Pere Joan Ullate, director alhora de l’obra. Mª Remei Ullate assumeix les tasques d’ajudant de direcció. L’escenografia i vestuari  és de L’Arrel i el seguiment de l’obra és una funció que recau en  Conxi Enebral. Del maquillatge s’encarrega  Carmen Leiva i de la perruqueria Sili Grau. Per fer possible que la il·luminació i el so siguin els que requereixen l’obra estan Andreu Navarro, Cristina Badell i Ramon Grau. Pere Joan Ullate destacava que l’obra “detectivesca” és per a tots els públics.(àudio)

Des del seva fundació, la Roda de Teatre ha anat augmentat en grups implicats i en ajuntaments col·laboradors. Malgrat les intermitències, el funcionament inicial es manté des de  l’inici perquè la Roda compleix una funció essencial pels grups, que poden així portar les seves obres més enllà del seu municipi; però també cobreix una necessitat de programació a la comarca com així o bé a testimoniar la bona acceptació dels espectadors cada any.(àudio)

Olèrdola és un dels municipis de major fidelitat i vinculació amb la Roda. Patrocina fins a 5 actuacions, que són les que acull el municipi, i els seus dos grups també sumen 5 funcions. En el cas del grup l’Arrel, després d’actuar aquest dissabte a Cal Bolet, també se’ls podrà seguir a Sant Martí el proper 11 de març. L’altre grup del municipi, El Folre de Sant Pere Molanta, porta el seu “Entre dones” el 12 de febrer a Sant Joan de Mediona i el 12 de març a els Monjos.

Escolta l'entrevista a Pere Joan Ullate, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions