Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arrel de Sant Miquel porta “Una altra Fedra, si us plau” al Pla del Penedès

La representació s’ha programat dissabte a les 21:30h, al Centre Agrícola i Social

dijous 16 gener 2014

Després de l’aturada nadalenca, aquest cap de setmana torna a girar la 23a Roda de Teatre de l’Alt Penedès. Entre les primeres representacions del 2014 incloses en el programa de la Roda hi ha presència d’Olèrdola. I és que el grup l’Arrel de Sant Miquel d’Olèrdola actua dissabte dia 18 al Pla del Penedès, escenificant “Una altra Fedra si us plau”. La funció s’ha programat a les 21:30h, al Centre Agrícola i Social, i s’inclou dins els actes de les festes de Sant Sebastià de la localitat.

Una altra Fedra, si us plau és la darrera obra de Salvador Espriu. Va ser escrita el 1977 per encàrrec de l’actriu Núria Espert, qui la va estrenar l’any següent en un muntatge dirigit per Lluís Pasqual. L’obra recupera el mite clàssic, que ja va ser tractat per Espriu el 1936 en la versió catalana de la Fedra escrita en castellà pel mallorquí Llorenç Villalonga. Argument de moltes tragèdies en l’antiguitat, el text mostra com Fedra, esposa de Teseu, s’enamora del seu fillastre Hipòlit, qui la rebutja. Despitada, ella l’acusa davant el seu pare d’haver intentat violar-la. Espriu suavitza aquesta inculpació i insinua un final tràgic que els clàssics feien explícit. La presència de Thànatos i les al·lusions a les deesses Àrtemis (deessa de la caça) i Afrodita (deessa de la sexualitat), o a Salom de Sinera, nom que Espriu es donà a si mateix en les seves obres, ens fan viure tot el món del poeta d’Arenys.

El paper protagonista, el de Fedra, és interpretat per Sílvia Sogas; Enone és Palmira Batet; Teseu: Ramon Grau; Hipòlit: Pere Joan Ullate; Thànatos: Aleix Matabacas; Sra. Magdalena Blasi: Mª Remei Ullate; Sra. Tecleta Marigó: Conxi Enebral i Pulcre Tompeli: Jordi Matabacas.

El vestuari de l’obra va a cura del mateix grup; la responsable de l’escenografia és Alba Gabarró. Del seguiment de l'obra en té cura Andreu Navarro. Del maquillatge, Carmen Leiva i de la perruqueria Sili Grau i Sílvia Sellarès. La il·luminació i el so van a càrrec de Josep Badia i Cristina Badell. La direcció és de Marina Vilella.

“Una altra Fedra si us plau” va ser la destacada aportació de l’Arrel en el cicle “Espriu en viu”, que es va poder seguir durant la Festa Major de Vilafranca. Dins de la Roda, també van actuar el passat 1 de novembre a Santa Fe.

 

Document Actions