Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arrel escull Moja per a oferir la seva darrera funció de “Una altra Fedra, si us plau”

El grup de Sant Miquel representa l’obra d’Espriu dissabte al Local Nou, a les 21:45h
L'obra és l'aportació del grup a l'any Espriu
L'obra és l'aportació del grup a l'any Espriu

dijous 27 març 2014

El grup de teatre l’Arrel de Sant Miquel d’Olèrdola actua aquest dissabte a la nit al Local Nou de Moja. A partir de tres quarts de 10 oferirà la seva darrera representació de l’obra “Una altra Fedra, si us plau”, de Salvador Espriu. El grup ha decidit acomiadar l’obra al municipi després d’haver estrenat el muntatge durant la darrera Festa Major de Vilafranca i d’haver-lo ofert a Sant Miquel, a Barcelona i en dues ocasions dins de la programació de la 23a edició de la Roda de Teatre.

Un dels actors del grup, Pere Joan Ullate, assenyala que tenien moltes ganes d’oferir la funció a Moja i aprofitar les condicions que ofereix el Local Nou.(àudio)

Una altra Fedra, si us plau és la darrera obra de teatre escrita per Salvador Espriu. La va fer el 1977 per encàrrec de l’actriu Núria Espert, qui la va estrenar l’any següent en un muntatge dirigit per Lluís Pasqual. Argument de moltes tragèdies en l’antiguitat, explica com Fedra, esposa de Teseu, s’enamora del seu fillastre Hipòlit, qui la rebutja. Despitada, ella l’acusa davant el seu pare d’haver intentat violar-la.

Pere Joan Ullate ens destaca que Espriu es va avançar al seu temps oferint “teatre dins del teatre”.(àudio)

El paper protagonista, el de Fedra, és interpretat per Sílvia Sogas; Enone és Palmira Batet; Teseu: Ramon Grau; Hipòlit: Pere Joan Ullate; Thànatos: Aleix Matabacas; Sra. Magdalena Blasi: Mª Remei Ullate; Sra. Tecleta Marigó: Conxi Enebral i Pulcre Tompeli: Jordi Matabacas. El vestuari de l’obra va a cura del mateix grup; la responsable de l’escenografia és Alba Gabarró. Del seguiment de l'obra en té cura Andreu Navarro. Del maquillatge: Carmen Leiva i de la perruqueria Sili Grau i Sílvia Sellarès. La il·luminació i el so van a càrrec de Josep Badia i Cristina Badell. La direcció és de Marina Vilella.

El grup l’Arrel està en ple procés d’elecció d’una ona obra per a oferir-la en la popera Roda. Ullate ens recorda que una de les característiques del grup és que preparen textos de diversos gèneres, la qual cosa beneficia tant al públic com als actors.(àudio)

Pel grup de Sant Miquel, actuar al municipi és especial i fer-ho al “magnífic” Local Nou de Moja suposa “una motivació afegida”. Per veure l’obra aquest dissabte, s’ha fixat una entrada simbòlica de 2 euros i en acabar la funció hi haurà cava pels assistents.

 

Document Actions