Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arrel mostra un Espriu divers en la lectura dramatitzada feta a la biblioteca de l’escola Circell

Durant l’acte també s’ha reivindicat la vigència del compromís patriòtic d’Espriu

divendres 24 maig 2013

Dins de l’any Espriu, aquest dijous al vespre ha tingut lloc a la biblioteca de l’escola Circell de Moja una lectura dramatitzada de textos de l’autor a càrrec del grup de teatre l’Arrel de Sant Miquel. L’acte l’organitzava l’Ajuntament d’Olèrdola, dins la voluntat de dinamitzar l’ús de la biblioteca les tardes de dimarts i dijous, en què l’equipament resta obert al públic.

L’Arrel va seleccionar per aquesta sessió textos teatrals, un monòleg i alguns dels poemes més coneguts de l’obra de Salvador Espriu. Van començar amb un fragment del monòleg “Tereseta que baixava les escales”, per continuar amb el divertit sainet “Conversió i mort d’en Quim Federal”. Marina Vilella, directora del grup l’Arrel, indicava que amb obres com aquesta es podia reconèixer a un Espriu irònic que tenia voluntat d’arribar a un públic ben divers.(àudio)

En el tram final de la sessió es van recitar algunes de les composicions més conegudes d’Espriu: els poemes “El meu poble i jo”, “Assaig del càntic en el temple” i fragments de la “Pell de brau”. El poeta en aquesta obra clama a Sefarad(Espanya) diàleg i respecte per les diverses parles. Marina Vilella va indicar que recitals com els d’aquest dijous permeten reivindicar la vigència del compromís patriòtic d’Espriu i el seu combat pel català. (àudio)Espriu2.JPG

La implicació del grup l’Arrel amb l’any Espriu no finalitza aquí. Dins del projecte conjunt que elaboren grups de la coordinadora GATAP, estan preparant l’escenificació de “Una altra Fedra”, la darrera obra de teatre que va escriure Espriu. Marina Vilella també assenyalava que , amb la d’aquest dijous, ja han estat tres les sessions que el grup de Sant Miquel ha protagonitzat a la biblioteca de l’escola Circell.(àudio)

A més de Marina Vilella, la lectura dramatitzada d’aquest dijous ha comptat amb Andreu Navarro, Palmira Batet, Ramon Grau, Fèlix Llopart, Jordi Matabacas, Mª Remei Ullate i Sabina Feixas.

Bona part del públic assistent a l'acte d'aquest dijous eren membres del Club de Lectura d’Olèrdola, que en acabar la sessió van realitzar la seva tertúlia mensual a la mateixa biblioteca de l’escola Circell.

Escolta els poemes recitats i l'entrevista a Marina Vilella, enregistrada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions