Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arrel representa aquest diumenge a Pacs l’obra “Saló Primavera”

En aquesta obra de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso el grup de Sant Miquel mostra el pas del temps a través dels diferents usos que va tenint un saló de ball

dimarts 22 març 2022

Aquest diumenge el grup de teatre l’Arrel de Sant Miquel té un compromís rellevant que passarà a marcar-se dins les dates importants dels seus 42 anys d’història. A dos quarts de 7 de la tarda, al Local de Pacs, fan la seva primera representació oberta al públic de l’obra “Saló Primavera”, de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso, dins de la programació de la 31a Roda de Teatre de l’Alt Penedès. El grup arriba a la cita amb el bagatge d’haver fet a Sant Miquel una preestrena, davant col·laboradors i amics, que els va servir per posar a punt el muntatge, especialment en l’apartat tècnic. I és que, tal i com ens recordava Pere Joan Ullate, un dels actors de l’Arrel, “Saló Primavera” explica el pas del temps de la història recent del país a través dels diferents usos que va tenint un saló de ball.(àudio)

Els actors que donen vida als personatges de “Saló Primavera” són Palmira Batet, com a clienta; Pere Joan Ullate, el porter; Anna Bonfill, com a cambrera; Sílvia Sogas, com a mestressa; i  Jordi Matabacas, com alcalde. L’utillatge és de l’Arrel; del maquillatge en té cura Carmen Leiva i de la perruqueria la Sili Grau. Alba Gabarró és la responsable del vestuari, mentre que el control de llums i de so van a càrrec de Lluís Amell i Santi Muniente. La regidoria i el seguiment de l’obra els assumeixen Remei Ullate i Conxi Enebral, mentre que la direcció i l’escenografia són d’Esteve Maimó.

L’escenografia de l’obra és fixa i era tot un repte transmetre el canvi d’usos del local. En això  hi juga un paper clau la il·luminació. Pels actors, un dels aspectes més exigents de l’obra ha estat canviar de personatge en funció de l’època. Pere Joan Ullate també fa notar que la pandèmia ha suposat tota una dificultat per preparar l’obra. (àudio)

Pels grups de teatre de l’Alt Penedès participar en la Roda permet portar les seves creacions arreu del territori. Pere Joan Ullate, membre de la junta de la GATAP, recorda que la Roda ja està en la recta final i que es prepara una cloenda ben especial, el proper 10 d’abril a Sant Quintí de Mediona.(àudio)

Després d’actuar a Pacs aquest diumenge, i just un dia abans de finalitzar la Roda, el grup l’Arrel portarà “Saló Primavera” a Les Gunyoles el proper dissabte 9 d’abril.

Escolta l’entrevista a Pere Joan Ullate, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions