Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’assemblea de la Junta de Compensació de Daltmar ratifica les gestions del Consell Rector

La Junta esgotarà totes les possibilitats per poder obrir aquest estiu la piscina municipal
El Consell Rector, durant l'assemblea d'aquest diumenge
El Consell Rector, durant l'assemblea d'aquest diumenge

dilluns 22 juliol 2013

Una àmplia majoria de l’assemblea de la Junta de Compensació de Daltmar ha ratificat les nombroses gestions realitzades els darrers mesos pel Consell Rector. L’ assemblea, celebrada aquest diumenge al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, va aprovar gairebé per unanimitat tots els punts sotmesos a la consideració dels socis. Un dels més importants era aquesta ratificació de les accions fetes des de la darrera assemblea, celebrada el mes de desembre passat. Entre aquestes gestions s’inclou el vist-i-plau a presentar un contenciós administratiu contra la decisió de l’Ajuntament de reclamar a la Junta el pagament del consum elèctric pel bombament de l’aigua del pou de Daltmar. Carlos Molina, president del Consell Rector, recordava que inicialment l’Ajuntament reclamava el pagament dels consums dels darrers 10 anys, per passar després a demanar l’import dels quatre darrers anys. La Junta creu que no s’ha de pagar cap any i fa notar que, en tot cas, l’Ajuntament només podria reclamar les quantitats dels 3 anteriors anys perquè aquest consum no és un tribut municipal sinó la reclamació derivada d’un contracte privat. Des de la Junta de Compensació s’ha recordat que el comptador de la llum ha anat a nom de l’Ajuntament tots aquests anys i n’ha assumit el seu pagament, sense haver reclamat fins ara aquests pagaments.

Molina ens oferia un balanç satisfactori de l’assemblea pel grau d’acord obtingut. Sobre el conflicte pel pagament de la llum del pou de l’aigua, valorava que l’Ajuntament havia jugat amb un bé bàsic com l’aigua. Per gaudir de l’aigua d’Atll calia passar de la companyia Sorea a Aigües de Vilafranca, però segons apunta Molina això no s’ha pogut fer perquè l’Ajuntament pressiona i ho condiciona a que la Junta reconegui aquest deute que se li reclama. (àudio)

Durant l’assemblea va quedar clar que Ajuntament i Junta difereixen sobre la interpretació del contracte que establia les condicions, fa 10 anys, de l’ús del pou. En l’assemblea, el regidor Joan Forns va llegir el contracte, que indica que la Junta havia d’assumir les despeses derivades. Des de la Junta es valora que això no vol dir pagar obligatòriament la llum per extreure l’aigua del pou i es recorda que el comptador l’Ajuntament el va posar al seu nom des del primer dia. Carlos Molina també indicava que la resta de veïns del municipi pagaven aquesta despesa dins de la seva taxa d’aigua, però tenien preus molt més baixos.(àudio)AssembleaDaltmar2.JPG

El Consell Rector també va exposar que l’Ajuntament, després de donar el seu vist-i-plau “polític” a que l’Associació de propietaris gestionés la piscina municipal de Daltmar, després els hi va demanar uns requeriments tècnics que no podrien assumir. Entre d’altres, la Junta entén que l’Ajuntament no té raó quan s’assenyala que Junta i Associació són el mateix perquè tenen els mateixos estatuts. Molina subratllava que l’associació té presentats i vigents uns estatuts nous que estan en funcions, a l’espera de ser ratificats per la Generalitat. (àudio)

En l’assemblea d’aquest diumenge també es van exposar els treballs fets de millora a la via pública de la urbanització i es va fer una crida als propietaris perquè mantinguin netes les seves parcel.les. La reunió també va servir per a difondre les activitats de la Festa Major de Daltmar, amb actes programats del 2 a 5 d’agost.

Escolta l'entrevista a Carlos Molina, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions