Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació Cultural de Daltmar assumeix la gestió de la zona d’equipaments de la urbanització

L’entitat ha complert amb els requeriments de l'Ajuntament i passa a gestionar el bar social, les pistes i la piscina

dimarts 17 setembre 2013

La setmana passada es va fer efectiva la cessió de la gestió de la zona d’equipaments de Daltmar a favor de l’Associació Cultural d’aquest nucli del municipi. Per procedir a fer-ho, l’Ajuntament d’Olèrdola va comprovar com l’entitat havia complert amb tots els requeriments que se li havien sol·licitat. Segons resumia Carlos Molina, president de la Junta de Compensació de Daltmar, un dels requisits era el de dipositar els imports corresponents als consums d’electricitat dels darrers quatre anys del pou de Daltmar. També es reclamava pagar les factures del que portem de 2013 i fer el canvi de nom del comptador. Des de l’Associació Cultural(abans Associació de Propietaris) s’ha defensat que són entitats diferents a la Junta de Compensació, però des de l’Ajuntament s’ha assenyalat que compartien estatuts.

Recordem que el concurs públic per a cedir la gestió de la zona d’equipaments de Daltmar va quedar desert. Davant aquesta situació, l’Associació Cultural va presentar un projecte d’ús social per a que els veïns del municipi, especialment els de Daltmar, poguessin gaudir de les instal.lacions. L’estiu s’està acabant i la piscina només ha pogut ser utilitzada de forma pública durant la Festa Major. Carlos Molina recorda que el seu objectiu és que l’espai tingui un caràcter social i estigui al servei dels veïns.(àudio)

L’associació està en desacord amb l’obligació que li ha reclamat l’Ajuntament i manté obert el litigi, a l’espera de la resolució judicial. Amb tot, ha dipositat els diners i ha procedit al canvi de nom del comptador perquè la zona d’equipaments pogués ser utilitzada i per evitar que seguís paralitzada l’entrada d’Aigües de Vilafranca com a empresa concessionària del subministrament de l’aigua a Daltmar. S’espera que aquesta empresa, a través de la xarxa d’ATLL, garanteixi unes tarifes com les de la resta del municipi i una major qualitat de l’aigua, segons destaca Molina. (àudio)

Molina considera que, especialment respecte la gestió de l’aigua, l’Ajuntament ha estat “poc flexible” i han existit “masses friccions innecessàries”.(àudio)

En una carta adreçada als veïns aquest diumenge, Molina subratlla que els veïns de Daltmar veuen el potencial que té el recinte esportiu de Daltmar, afegint que aquest nucli ha patit “la carència d’una zona social real i permanent des de sempre”.

La piscina no ha pogut obrir amb normalitat aquest estiu, però el bar social ja està a disposició dels veïns des d’aquesta setmana. Els horaris encara estan pendents de definir, però s’espera que les portes estiguin obertes durant tots els dies. Ben aviat la intenció és oferir una programació d’activitats. De moment, ja s’ha anunciat que aquest divendres, dissabte i diumenge s’oferirà pica-pica gratuït per tots els assistents. També es preveu aprofitar les bones temperatures dels propers dies i no es descarta que la piscina s’obri aquest cap de setmana amb entrada lliure.

Escolta l'entrevista a Carlos Molina, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions