Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació de Balls Populars de Moja aprova l’impuls que la nova junta ha donat a l’entitat

Formada per capgrossos,ball de cintes, panderetes i gegants, l’entitat vol fer més activitats adreçades als infants
L'entitat celebrava la seva assemblea aquest dissabte al Local Nou
L'entitat celebrava la seva assemblea aquest dissabte al Local Nou

dilluns 19 març 2018

La voluntat d’organitzar més activitats adreçades als infants del poble va ser una de les conclusions més rellevants de l’assemblea de l’Associació de Balls Populars de Moja, celebrada dissabte a la tarda al Local Nou. La reunió servia per a presentar la nova junta de l’entitat i debatre el seu pla de treball, caracteritzat per l’impuls que es vol donar a l’associació amb la complicitat de tots els seus membres.

L’associació la integren els balls de cintes, panderetes, capgrossos i gegants de Moja. La seva junta la formen dues representants de cadascun dels balls  i durant l’assemblea es va posar de manifest la necessitat de comptar amb una major implicació de les famílies. Ophelie Derieux, membre de la Junta de l’Associació de Balls Populars de Moja, recordava que l’entitat promou la cultura popular i valors com l’expressió artística i la convivència. Un dels objectius que s’han fixat és  el de ser més presents en l’agenda d’activitats lúdiques, organitzant propostes pels infants.(àudio)

Altres objectius que s’han marcat són els d’augmentar la qualitat d’execució dels balls, tot incrementant la freqüència d’assaig, així com fomentar l’esperit de colla.(àudio)

El nou sistema d’atorgament de les subvencions municipals condiciona que les entitats hagin de garantir ingressos propis que depassin la quantitat que es rep de l’Ajuntament. Per a fer-ho, es va acordar impulsar tallers, vendre loteria i fixar una quota simbòlica anual per família. Eli Gutiérrez, membre de la Junta de l’Associació, ens explicava que les propostes havien estat molt ben rebudes per les famílies que havien assistit a la convocatòria de dissabte.(àudio)

Alguns balls, com és el cas del ball de cintes, necessiten incorporar més membres. El pal té capacitat per a 12 balladores o balladors, però ara el grup només el formen 7 noies.

Per Eli Gutiérrez, cal que els balls populars siguin dinàmics i actius, perquè això és “fer poble".(àudio)

Amb la voluntat de donar a conèixer la seva feina directament als infants, l’Associació preveu realitzar una activitat per Sant Jordi  a l’escola Circell de Moja mostrant les evolucions dels balls.

Escolta les entrevistes realitzades a Ophelie Derieux i a Eli Gutiérrez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions