Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació Fotogràfica de Moja i Joan Lloses reben el premi Rossend Montané

De l’AFM es reconeix la seva implicació amb el municipi i de Lloses el seu treball per la xarxa wi-fi

diumenge 19 maig 2013

L’Associació Fotogràfica de Moja i Joan Lloses han rebut, aquest diumenge al migdia, el premi Rossend Montané. El premi s’ha lliurat per 21a ocasió durant la Trobada d'Olèrdola, amb la finalitat de recordar Rossend Montané i de reconèixer la tasca de persones o entitats que s’hagin significat pel seu treball a favor del municipi.

En aquest 2013, el Consell Consultiu de Cultura d’Olèrdola reconeixia la implicació que ha tingut l’AFM amb les activitats que es fan a Olèrdola, recollint en imatges el dinamisme associatiu del municipi i col·laborant amb els organitzadors de diferents actes. Dos dels promotors de l’entitat, el president Ignasi Blanca i el membre de la Junta, Ignasi Pellisa, explicaven que no s’esperaven aquest premi i assenyalaven que aquesta feina de col·laboració amb entitats del municipi hauria estat ben valorada a l’hora de decidir el Consell de Cultura l'atorgament del premi.(àudio)TrobadaPremi2.JPG

A l’AFM també se li reconeix la promoció i difusió al municipi de l’art fotogràfic, amb propostes que tenen vocació d’anar més enllà dels seus associats. Des de l’AFM s’ha rebut amb emoció el guardó i ja s’anunciava que la dotació econòmica de 1.000 euros que obtenen amb el premi es destinaria a la compra de material.(àudio)

El premi honorífic, sense dotació econòmica, l’ha rebut Joan Lloses per haver estat clau en el desplegament del projecte de xarxa wi-fi al municipi. Informàtic de professió, Lloses és veí de Sant Miquel i de manera altruista ha dedicat part del seu temps lliure a posar en marxa la xarxa d’antenes wi-fi municipal, des de l’any 2008. L’obtenció del premi coincideix amb les primeres setmanes d’entrada en funcionament del sistema a gairebé tot el municipi, a través de la explotació que ha cedit l’Ajuntament a un operador. En el veredicte es considera que Lloses ha estat un pilar fonamental a l’hora de construir aquest pont de comunicació al municipi que significa la xarxa sense fils. Lloses agraïa el suport rebut pels regidors de l’Ajuntament en aquests darrers 6 anys i manifestava que s’havia limitat a ajudar “dins dels seus coneixements” a fer possible que aquesta tecnologia d’accés a Internet i a la telefonia fixa arribés a tothom.(àudio)

En el veredicte es recorda que Lloses ha fet gairebé de tot en la implementació experimental de la xarxa wi-fi al municipi, des de muntar antenes, a comprovar cobertures o atendre demandes dels veïns que disposaven en proves d’aquest sistema. La seva tasca ha garantit la continuïtat d’un projecte iniciat el 2008 i que s’ha culminat aquest 2013.(àudio)Trobadapremi3.JPG

Com a novetat dins del calendari d’actes de la Trobada, l’acte de lliurament del premi Rossend Montané s’ha fet abans de l’exhibició dels balls folklòrics, la qual cosa ha contribuït a fer que l’acte fos més lluït i comptés amb més seguiment de públic.

Escolta l'entrevista a Joan Lloses, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Ignasi Blanca i Ignasi Pellisa, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions