Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Mogenc “Fem Poble” comença a caminar amb molt bon peu

L’entitat inclou 5 comissions: memòria històrica,cultural, difusió, joventut i esplai, i urbanisme
La Xarxa s'omplia per seguir la presentació divendres a la nit
La Xarxa s'omplia per seguir la presentació divendres a la nit

dilluns 28 novembre 2016

L’Ateneu Mogenc “Fem Poble” ha iniciat la seva trajectòria amb molta energia i enmig d’una gran expectació. Hi havia ganes d’una entitat d’aquestes característiques, si fem cas de la resposta obtinguda en l’acte de presentació de l’entitat, celebrat divendres a la nit al Centre Cívic La Xarxa. S'hi respirava predisposició a recolzar una entitat que dinamitzi la vida cultural del poble. I és que fins a una setantena de veïns i veïnes van seguir aquest acte informatiu que va permetre conèixer els objectius i els àmbits de treball d’una entitat que, tal i com resumia Elsa Vila, la presidenta de la Junta Gestora, reuneix a persones que comparteixen la inquietud de fer coses pel poble. La mateixa Elsa Vila subratlla que estan oberts a rebre aportacions de tothom.(àudio)Ateneu2.JPG

La Junta Gestora està  formada per Elsa Vila , com a presidenta; Esther Nogué com a secretària; i Àlex Ramos com a tresorer. Completen el nucli inicial de socis fundadors Anna Boada, Manolo Cascos, Ingrid Gras, Lourdes Mitjans, Joan Rivas, Míriam Rivas, David Sellés, Josep Sesma i Pep Tort. Fa prop d’un any que van començar a gestar l’entitat i els seus estatuts ja estan redactats i presentats davant de la Generalitat. Fins el moment han establert cinc comissions de funcionament: la de memòria històrica, la cultural, la de difusió, la de joventut i lleure; i la d’urbanisme.

En l’àmbit de Joventut i lleure, Joan Rivas va exposar que es perseguia el propòsit de crear un esplai al poble i per això ja començaran a programar durant el 2017 una activitat mensual, com excursions, tallers o gimcanes.(àudio)

La comissió de cultura incorpora una àrea de música que vol promoure la realització d’un curs de gralles, amb l’objectiu de resoldre el dèficit que existeix al poble en aquest àmbit, segons explicava durant l’acte Àlex Ramos. David Sellés anunciava que aquesta comissió de cultura s’ha plantejat programar anualment entre 5 i 6 propostes, que poden anar des del teatre a concerts. El mateix David Sellés és membre de la Comissió de Festes i destacava que la nova entitat neix amb l’ànim de col.laborar amb les altres entitats del poble i de no trepitjar les funcions de ningú. (àudio)

La comissió de difusió té el propòsit genèric de fer arribar a la gent les activitats que impulsi l’entitat, plantejant-se la possibilitat en un futur d’editar una revista. Anna Boada, en nom d’aquesta comissió, va exposar que també es plantegen recuperar activitats que feien que els veïns es comuniquessin , com les tradicionals caramelles o les “llúcies i els nicolaus”. A curt termini anuncien que treballen la convocatòria d’ajuts a estudiants que elaborin treballs de difusió del municipi.(àudio)Ateneu3.JPG

La comissió de memòria històrica vol “donar a conèixer, preservar i ordenar” la història del poble a partir de testimonis recollits i de la documentació que es pugui obtenir. Josep Sesma anunciava que ja han fet algunes entrevistes i pel 2017 han planificat una desena de converses.(àudio)

Durant l’acte, Xavi Puig, va lliurar a l’Ateneu els estatuts, el llibre d’actes i el segell de la Societat Sant Jaume de Moja. Una simbòlica expressió de que l’entitat que neix és continuadora de la feina associativa de caràcter cultural feta al poble.

La comissió d’urbanisme té el propòsit de crear “un espai de reflexió” sobre cap a on es vol que vagi el poble. Manolo Cascos explicava que es tracta “d’imaginar-se com volem que sigui el poble”. (àudio)

Durant l’acte de divendres ja es va presentar el logotip de l’entitat. Es reprodueix la part superior del perfil de la Torre de Moja, indicant al seu peu les lletres “Ateneu Mogenc”. La imatge ha estat obra de dos dissenyadors mogencs: Marc Domènech i Jordi Canela. Canela explicava que havia triat la Torre de Moja com a element singular i representatiu del poble de Moja.(àudio)Ateneu4.JPG

La Junta Gestora va anunciar que la quota anual per ser soci de l’entitat es fixava en 20 euros i que ja s’havia registrat l’adreça de correu electrònic ateneumogenc@gmail.com per a rebre qualsevol suggeriment o proposta. La Junta Gestora prepararà la convocatòria d’una assemblea de socis que es preveu celebrar durant el 2017.

Escolta les entrevistes enregistrades després de l'acte de presentació, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions