Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Mogenc prepara la reimpressió de la revista escolar “Llum”, elaborada per infants del municipi durant la 2a República

Els actes de presentació s’han convocat el 8 de febrer a Sant Pere Molanta i el 16 de febrer a Moja

dijous 17 gener 2019

 

La crida que es va fer en el seu dia des dels mitjans de comunicació municipals per a obtenir informacions sobre les revistes de les escoles d’Olèrdola durant l’època republicana va tenir èxit. Es van poder localitzar els exemplars de la revista “Llum” que feien els alumnes de Sant Pere Molanta amb el mestre Josep Santaulària, per així preservar aquest llegat. Després de la seva digitalització per part de l’Ajuntament, i en un pas més en aquesta línia de difusió, el grup de recerca històrica de l’Ateneu Mogenc està enllestint una reimpressió facsímil de la col·lecció de revistes escolars “Llum”, que preveu presentar el proper mes de febrer.

El primer dels actes de presentació s’ha programat el proper divendres 8 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta. El dissabte 16 de febrer, al Local Nou i també a les 19:00h, l’acte s’ha programat a Moja. En els dos casos es projectarà el documental “El retratista”, comptant amb la presència del seu autor, Sergi Bernal.

Les escoles de Plana  Rodona(nom de Sant Miquel durant la 2ª República) i de Sant Pere Molanta seguien el mètode d’aprenentatge Freinet i  això comportava disposar d’una petita impremta  en els seus centres escolars. Amb l’impremta s’editava una publicació que s’intercanviava amb altres centres escolars.  Dibuixos, redaccions, descripcions de jocs o relats de vida quotidiana són continguts presents en aquestes revistes escolars que testimonien l’impuls de la renovació pedagògica durant la II República.

En propers serveis informatius ampliarem més continguts d’aquestes presentacions.

Galeria d'Imatges

llum.jpg

Document Actions