Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Mogenc promou l’organització d’un cercle de dones

Es compta amb la col·laboració de Roser Farré de Salut Natural i es preveuen fer sessions mensuals, la primera el 29 de juny

dijous 10 juny 2021

L’Ateneu Mogenc “Fem Poble”, juntament amb  Roser Farré de Salut Natural, promou l’organització d’un cercle de dones.

Des de la Junta de  l’entitat s’assenyala que la intenció de proposar aquestes trobades és la de “recuperar una cosa que s'ha fet ancestralment: poder asseure’ns en cercle, amb l’oportunitat de participar, totes a un mateix nivell, escoltant a les altres i l'ocasió de ser escoltades, sense expectativa ni judici”. Es tractaria d’ obrir un espai per “expressar, comprendre i ampliar la perspectiva des de l’empatia cap a la història viscuda d'una companya”.

La creació del cercle de dones parteix del convenciment que “el poder del suport del grup és una cosa que ens permet ser nosaltres i mostrar-nos fortes i vulnerables alhora, de compartir silencis i vivències, i encoratjar-nos cap al camí d’estimar tant les parts acceptades com les rebutjades”. Quan les dones s’unifiquen, s’assenyala, “el poder femení agafa més força”. També es recorda que “bruixa, vol dir, dona sàvia”, així que es busca “reforçar la saviesa que totes portem dins”.

El cercle comença amb una explicació de les premisses de formar-hi part (respecte, privacitat), es seguirà amb una meditació activa o passiva per unificar el grup i baixar de l’anomenat “pis del dalt” (el cap) per poder estar en el cercle des del cor.

En cada lluna plena es proposa un tema estrella per comentar, compartir, ensenyar, aprendre… I es tanca el cercle amb una dinàmica de moviment corporal conscient.

Cada cercle tindrà una durada d’una hora més o menys. El preu és de 5€ per les sòcies de l'Ateneu i Roser Farré- Benestar Natural; o bé de 8 € per les no sòcies.

Els cercles es realitzarien en indrets als voltants de Moja-Olèrdola (a concretar dies abans). Es preveuen els tres primers cercles el dimarts 29 de juny, el divendres 23 de juliol i el dilluns 23 d’agost, a les 19.00h. Per inscripcions, cal trucar al 608514599

Els cercles no són vinculants. Es pot assistir contínuament a tots o al cercle que es desitgi. El preu és per sessió.

Primer cercle, 29 de juny 

El primer dels cercles, el dimarts 29 de juny, tindrà lloc a la Lluna plena de Capricorn i estarà dedicat a les “Cuirasses a expressar el que veritablement sentim” i les exigències que ens imposem per sentir que tenim valor.

Per més informació, les persones interessades es poden dirigir a Roser Farré (608514599) o a ateneumogenc@gmail.com

Document Actions