Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Mogenc recupera les caramelles al poble i ofereix cursos per aprendre a tocar la gralla

Els assajos de les caramelles són oberts a tothom i es fan els dissabte, al Centre Cívic La Xarxa, a les 16:30h
L'Ateneu es presentava el novembre enmig d'una gran expectació(foto:arxiu)
L'Ateneu es presentava el novembre enmig d'una gran expectació(foto:arxiu)

dijous 09 març 2017

Moja tornarà a tenir caramelles aquesta Setmana Santa gràcies a l’Ateneu Mogenc “Fem poble”. L’entitat ha començat amb empenta la seva trajectòria i només dos mesos després d’haver-se presentat ja està en disposició de desplegar iniciatives públiques de mèrit com la recuperació d’ aquesta tradició.  No volen improvisar i per això  ja fa tres setmanes que un grup de veïns està assajant les cançons que interpretaran el diumenge de Pasqua, que aquest any cau en 16 d’abril. Elsa Vila, presidenta de l’Ateneu Mogenc , explica que els assajos són oberts a tothom i per participar-hi no és necessari tenir coneixements musicals o haver participat en una coral. Qui ho desitgi pot presentar-se els dissabtes, a de dos quarts de 5 de la tarda, al Centre Cívic La Xarxa de Moja. (àudio)

Núria Ametller coordina el grup i ha assumit l’adaptació d’una cançó pròpia del grup de caramellaires de Moja. El repertori també inclou cançons de Dàmaris Gelabert per a fer la proposta atractiva als nens i nenes que participen d’aquesta activitat familiar. Tot i que encara resta pendent tancar el programa definitiu i fixar com funcionarà la cantada, Elsa Vila apunta que el grup de caramellaires de Moja preveu oferir les seves cançons en un únic punt del poble, probablement a la plaça de l’Església.(àudio)

A més de la preparació del grup de caramelles,  l’Ateneu Mogenc també ha activat aquest mes de febrer dos cursos per a aprendre a tocar la gralla. Es fan els dimarts al vespre i permeten que s’estiguin formants fins a 5 persones. Elsa Vila recorda que la formació de grallers era una necessitat plantejada pels balls populars del poble.(àudio)

L’Ateneu Mogenc està perfilant altres iniciatives que preveu donar a conèixer properament. Aquestes darreres setmanes també ha transcendit que la seva secció de memòria històrica participa en la recerca de les revistes escolars que s’elaboraven a Olèrdola durant la 2a República.

Escolta l'entrevista a Elsa Vila, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions