Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu que la taxa d’escombraries no s’incrementarà per sobre de l’IPC

Els municipis es poden veure beneficiats per la rebaixa del cànon d’entrada de brossa a l’abocador
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola

dimecres 03 octubre 2012

Durant aquest mes d’octubre la majoria dels municipis ja comencen a preparar les propostes d’ordenances fiscals per a que siguin aprovades segons els terminis establerts, abans de donar llum verda als pressupostos de 2013, i entrin en vigor el gener. L’Ajuntament d’Olèrdola ha iniciat aquest treball previ i ho està fent valorant totes les dades que tenen incidència a l’hora de fixar els imports dels tributs. Una de les taxes que més impacte tenen entre els veïns és la de la recollida i tractament de la brossa. En aquest apartat, tot i el context econòmic desfavorable, s’apunten bones perspectives. I és que segons anunciava l’alcalde, Josep Tort, l’Ajuntament preveu que la taxa d’escombraries per l’any que ve no s’incrementi per sobre de l’IPC, gràcies a la rebaixa del cànon que s’ha de pagar per entrar el rebuig a l’abocador.

Josep Tort explicava que, fruit de la bona gestió de la Mancomunitat de municipis, el cost d’aquest cànon passa dels 74’5 euros per tona als 67 euros.(àudio)

La Mancomunitat ja ha explicat que caldrà veure de forma proporcionada en cada municipi com afecta aquesta disminució de costos que cal repercutir en la taxa. A Olèrdola, aquest estudi caldrà fer-ho tenint en compte que les dades de rebuig es veuen condicionades per la implantació de la recollida de la fracció orgànica. (àudio)

L’alcalde anunciava que li agradaria que, gràcies a aquesta rebaixa del cànon, la taxa no pugés o patís una puja el més mínima possible.(àudio)

La rebaixa d’aquest cànon d’entrada de rebuig a l’abocador s’ha produït perquè la brossa serà tractada a un Ecoparc de Barcelona, utilitzant el sistema de bales de rebuig compactades que s’ha plantejat per a restaurar la bòbila de Cal Sogas. L’alcalde subratllava que de la bona gestió que en aquest àmbit ha realitzat la Mancomunitat se’n poden veure beneficiats tots els municipis.

 

Document Actions