Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’edifici de Correus de Moja es dedicarà a Sala d’estudi i biblioteca i a Local per a Joves

S’han emès 119 vots vàlids, dada que representa el 3’2% del cens total d’Olèrdola i el 8’5% del de Moja

dijous 04 octubre 2018

resultatsCorreusOK.jpgA l’edifici municipal que acull l’oficina de Correus, situat a la plaça de l’Església de Moja , s’hi habilitarà una sala d’estudi i biblioteca en un dels seus espais remodelats i en l’altre s’hi farà un  Local per a Joves. Així ho ha determinat el procés de participació convocat per l’Ajuntament d’Olèrdola, que finalitzava aquest dilluns al matí.

En el segon moment del procés , el de les votacions de les propostes finalistes, han participat 122 veïns d’Olèrdola. La majoria dels 119 vots vàlids per a decidir l’ús de la sala més propera a la porta d’accés han anat a parar a la proposta de Local per a Joves, amb 77 vots i un 64% de suport. En el cas de la sala interior, les votacions han estat més repartides. L’opció guanyadora, la de convertir aquest espai en sala d’estudi i biblioteca, ha sumat 47 vots, mentre que la proposta de dedicar-lo a magatzem pel material dels Diables arribava als 31 vots. Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola que ha coordinat el procés de participació, assenyalava que el resultat havia deixat dos guanyadors clars i afegia que el ple municipal aprovarà els usos decidits per la ciutadania.(àudio)

La crida per a participar es feia al conjunt del municipi, però la procedència dels votants s’ha concentrat en  el poble de Moja, que ha acumulat el 89% dels votants. Respecte el cens total del municipi, el percentatge de participació ha estat de 3’2%, mentre que analitzat només el cas del poble de Moja la participació s’eleva fins el 8’5%.(àudio)

Els participants han valorat amb un 7’9 el procés de participació i totes les votacions s’han fet per internet.(àudio)

Un altre fet destacat del procés és la mobilització de joves. I és que el 30% dels participants tenen entre 18 i 30 anys, quan en el cens. del municipi representen el 15%.

Pots consultar totes les dades en aquest informe

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions