Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’empresa XTA començarà la setmana que ve la instal·lació de la seva xarxa de fibra òptica a Sant Pere Molanta

El servei preveu estar operatiu el mes d’agost i els veïns que ho desitgin ja es poden donar d’alta
Dimarts al vespre s'oferia al pati de l'escola Rossend Montané una xerrada explicativa
Dimarts al vespre s'oferia al pati de l'escola Rossend Montané una xerrada explicativa

divendres 17 juliol 2020

 

L’empresa XTA(Xarxa de Telecomunicacions Alternatives, SL) preveu començar la setmana que ve els treballs d’instal·lació de la seva xarxa de fibra òptica a Sant Pere Molanta. Els veïns que ho desitgin, ja poden donar-se d’alta. Jordi Bastardas, responsable de l’empresa XTA, confirmava aquest inici de les obres i la previsió de que el servei pugui estar operatiu el mes d’agost. L’empresa s’ha especialitzat en “arribar on les operadores tradicionals no arriben”. El cas de Sant Pere Molanta, tal i com recorda Jordi Bastardas, és una excepció perquè en el poble ja hi ha implantats operadors que ofereixen fibra òptica. I és que a Sant Pere Molanta  s’ha aprofitat la petició de l’escola Rossend Montané de millorar la seva connexió per poder ara oferir als habitatges del poble la possibilitat d’accedir a la fibra òptica subministrada per XTA.(àudio)

Donant continuïtat a una relació que ha fet possible l'arribada d'internet de gran capacitat en nuclis del municipi on les operadores convencionals no hi invertirien, XTA i l’Ajuntament d’Olèrdola treballen conjuntament amb la voluntat de fer arribar la fibra òptica als indrets del municipi que encara no entenen, com pugui ser barris com La Serreta o bé Viladellops.(àudio)

A Sant Pere Molanta, XTA ofereix els seus serveis a tots els habitatges que estan integrants en els seu nucli, incloent carrers com el de Pere Pau que formen part del municipi de Vilafranca.(àudio)

XTA ofereix diverses ofertes, adaptades a les necessitats que plantegin els veïns. Es pot disposar de connexió de 50 megas per 25 euros al mes, iva inclòs; o bé connexió de 1.000 megas, per 44 euros.

Per explicar la instal·lació de la fibra òptica a Sant Pere Molanta, aquest dimarts es va celebrar una reunió oberta al pati de l’escola Rossend Montané, que va reunir a una vintena d’assistents. Es va comptar amb les intervencions del mateix Jordi Bastardas i del regidor de Tecnologies de la Informació, Jordi Catasús, que va incidir en la voluntat de fer arribar les possibilitats de les noves tecnologies a tot el municipi.

 Les persones interessades en ampliar informació poden consultar la web www.xta.cat. El telèfon és el 93 897 52 00.

Pots escoltar l'entrevista a Jordi Bastardes, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, accedint aquí

Document Actions