Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enòloga Irene Alemany oferirà la xerrada de commemoració a Olèrdola del 8 de Març

L’acte s’ha programat al Local Nou de Moja el dissabte 10 de març i els tiquets del sopar posterior ja estan a la venda

dilluns 26 març 2018

Donant continuïtat a l'acte fet l'any passat, l'Ajuntament d'Olèrdola organitza el proper dissabte 10 de març la commemoració al municipi del dia internacional de la dona. Es manté el format estrenat el 2017  i es comptarà amb una xerrada oferta per una veïna d'Olèrdola que s'hagi significat en el seu camp professional. En aquest cas, serà la reconeguda enòloga Irene Alemany, veïna de Sant Pere Molanta.

Alemany és copropietària de Sot Lefriec,  celler que elabora vins que s’han consolidat al Penedès per la seva qualitat i singularitat. També va impulsar “El Microscopi” , un  vi solidari a benefici de l’Institut Oncològic de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón de Barcelona i que va promoure després de superar el 2012 un càncer de mama. Juntament amb el seu company i soci de celler, Laurent Corrio, Alemany va pronunciar el pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta del 2013.

La mateixa Irene Alemany explica que un dels propòsits que s’ha fixat en la xerrada és el de “donar veu” a companyes del sector i reclamar la igualtat efectiva.(àudio)

En la xerrada Alemany preveu exposar la seva trajectòria profesional i vital, relacioanant-les amb el món del vi. Li va sorpendre rebre l’encàrrec i fer la xerrada suposa per a ella tot un honor i responsabilitat. Anuncia que inclourà un to reivindicatiu, tenint present el context polític  excepcional  que viu el país.(àudio)

Per Alemany, fer una commemoració a Olèrdola com la que es fa des de l’any passat és una bona iniciativa que espera tindrà continuïat, però ha afegit que confia que algun dia deixi de ser necessari el caràcter reivindicatiu. (àudio)

Alemany és un exemple de dona compromesa i amb responsabiltats dins del món del vi al Penedès. Tant és així, que dos dies abans de l’acte a Moja també participarà al Vinseum en una taula rodona dedicada a la dona en el sector vinícola.

Després de l'acte del dissabte 10 de març a Moja, previst per a les 20:00h, s'ha programat sopar popular al mateix Local Nou. El preu del tiquet és de 10 €.i es poden adquirir fins el 4 de març al bar del Local Nou i al Forn Rius, de Moja; al Restaurant Masia Catalana-La Casa del Conill, de Sant Miquel;  i a Fleca Fontanals de Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Irene Alemany, realitzada per CAnal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions