Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enòloga Irene Alemany, veïna de Sant Pere, elabora un vi solidari contra el càncer

Després de superar un càncer de mama, Alemany ha fet aquest vi per adquirir un microscopi per a l’Institut Oncològic de la Vall d'Hebrón
L'ampolla només val 8€
L'ampolla només val 8€

dijous 27 novembre 2014

 

Aquesta setmana l’enòloga Irene Alemany, veïna de Sant Pere Molanta, ha presentat “El Microscopi” 2013, un vi solidari els beneficis del qual aniran destinats al 100% a l’adquisició d’un microscopi per a l’Institut Oncològic de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón de Barcelona.

La iniciativa va néixer quan l’enòloga i propietària del celler Sot Lefriec finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat al juliol de 2012. En agraïment a l’equip mèdic del Programa de Càncer de Mama de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón i l’Institut Oncològic Baselga, liderats pel Dr. Javier Cortés, i conscient de la urgència del centre per adquirir un microscopi pel progrés en la investigació i el tractament de la malaltia, va decidir fer el que millor sap fer: elaborar vi. (àudio)

El Microscopi 2013 és  un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible que, amb  honestedat, naturalitat i transparència, “pretén alegrar llars, cartes de vi i col·laborar amb la cura d’una malaltia que, de forma directa o indirecta, afecta a tots”. El Microscopi 2013 és un vi elaborat amb les varietats merlot, carinyena i cabernet sauvignon. No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i bacteris autòctons del raïm per a la fermentació i els tràfecs i l'embotellament es realitzen seguint el cicle de la lluna. Irene Alemany també afegia que havia optat per un vi negre, per així trencar el tòpic segons el qual a les dones només els hi agrada el vi blanc.(àudio)

El preu de venda al públic és de 8 euros l’ampolla, un preu molt assequible i atractiu tenint en compte la qualitat del producte. Alemany destcava que el propòsit és el de fer possible que tothom pugui col·laborar.(àudio)

Abans de presentar-se, ja s’havien rebut encàrregs per vendre 1.000 unitats. A casa nostra es pot trobar en establiments com l’Inzòlia de Vilafranca o al celler Sot Lefriec, ubicat al carrer Melió de Vilafranca, cantonada amb el carrer Bisbe Estalella.

Empreses i professionals han col·laborat de forma desinteressada en el projecte, com Monvínic, Vila Viniteca, la il·lustradora Antònia Bonell, l’estudi de disseny Pagà Disseny, els doctors Isidre Boguñá, Javier Cortés, Dalila Duarte, José Luis Lirio,  Isabel Ruiz, José Pérez, Lluïsa Santacana i l’agència de comunicació MAHALA/Wine&.

Escolta l'entrevista a Irene Alemany, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions