Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’entrada de Sant Miquel s’estrena amb la complicitat de molts veïns i l’església plena

La Societat La Lleialtat es mostra satisfeta per l’acte i ha refermat la voluntat de donar-li continuïtat cada FM
Entrada de Sant Miquel
Entrada de Sant Miquel

dilluns 13 octubre 2014

La Festa Major de Sant Miquel d’Olèrdola d’aquest 2014 ens ha deixat molts moments destacats. Però si s’hagués de triar un, per la seva novetat, caldria subratllar l’entrada de la imatge de Sant Miquel a l’església, diumenge al migdia. Era un acte que s’incorporava en el programa d’aquest any, de la mà de la nova Junta de la Societat La Lleialtat.Entrada2.JPG

Abans de l’entrada de diumenge, es vivia divendres a la nit el lluït  i pirotècnic pròleg. Així, durant el Correfoc, els Llops de Sant Miquel van acompanyar l’entrada de la imatge del sant des de l’església fins a l’Ajuntament, on va passar les nits de divendres i dissabte. Diumenge, la imatge del sant sortia de l’Ajuntament i s’afegia a la cercavila, fins arribar a l’església. A la porta, tots els balls populars van ballar davant seu. En acabar els balls, amb l’acompanyament dels timbals del ball d’Enveja, la imatge de Sant Miquel va entrar a l’església. L’interior del temple ja estava ple, amb els bancs ocupats per veïns i membres dels balls des de feia estona. Mossèn Joan va pronunciar unes breus paraules per destacar que era perceptible la satisfacció de tothom per aquest acte, mentre recordava que la iniciativa havia estat popular. Tres visques a Sant Miquel servien per cloure l’acte.(àudio)

L’entrada de Sant Miquel també va incloure la benedicció de la nova parella de nans que s’han afegit des d’aquest any al seguici de la Festa Major de Sant Miquel. Han estat batejat amb els noms de Miquel i Miquela.

Mossèn Joan posava l’accent en què aquesta entrada havia estat “una iniciativa de fe popular”. (àudio)

El sant recupera ara el seu lloc habitual a l’interior de l’església, damunt de la pila baptismal. Mossèn Joan ens confessa que tant el parlament, com els tres crits de visca Sant Miquel,  els havia improvisat. (àudio)Entrada3.JPG

La idea de fer sortir la imatge del sant de l’església per Festa Major va partir dels Llops de Sant Miquel. Llorenç Ullate, un dels organitzadors i membre de la junta de la Societat, explicava que es volia retre homenatge al sant tenint en compte que la Festa Major de Sant Miquel no se celebra per Sant Miquel, el 29 de setembre.(àudio)

Malgrat s’assenyala que potser caldrà introduir alguns canvis per fer més àgil l’entrada, Ullate assenyalava que estan del tot satisfets per la complicitat dels veïns. (àudio)

Divendres a la nit, quatre dones van ser les encarregades de  portar la imatge de Sant Miquel. Diumenge hi van participar en aquestes tasques de portadors fins a 8 persones més.

Escolta les entrevistes a mossèn Joan i a Llorenç Ullate, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Entrada4.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entradadivendres1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copy_of_EntradaDivendres2.JPG

 

 

 

 

 

 

Document Actions