Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’època medieval ha reviscut aquest diumenge a Olèrdola amb la jornada “Recreant la història”

Un acte amb els autors Bienve Moya i Oriol Garcia Quera donava pas a un espectacle que reconstruïa un campament medieval militar

dilluns 23 abril 2018

Amb propostes complementàries i sota l’organització del Museu d’Arqueologia de Catalunya, aquest diumenge s’ha pogut fer un evocador tast d’època medieval al conjunt d’Olèrdola gràcies a la jornada “Recreant la història” .Durant el matí es va poder conèixer el recull de relats mítics de tradició oral “Olerdulae. Els Contes del Penedès” obra del folklorista Bienve Moya. Oriol Garcia Quera explicava el treball que conté el còmic “Terra de frontera. Olèrdola 1.058” i per arrodonir-ho l’entitat “Hereus de la història” culminava la jornada mostrant com era un campament medieval militar del segle XI.RecreaHistrica2.JPG

Bienve Moya subratllava que Olèrdola vas ser “la ciutat mare” de tot el Penedès. Per això el títol d’aquest recull de contes i llegendes del Penedès, de mar a muntanya.(àudio)

En el llibre es poden trobar relats de fundació de l’univers, com el que explica com es va fer el Montmell, així com altres narracions centrades en bruixes i senyors. També destaquen els relats d’aire èpic ambientats en època de  Mir Geribert o històries curioses com la mestressa de Font-Tallada que va ser enterrada en vida.(àudio)

L’il·lustrador Oriol Garcia Quera explicava   que amb jornades com la realitzada aquest diumenge es posava de manifest que la història podia ser divertida i entretinguda. (àudio)

Garcia Quera ja treballa en el seu tercer còmic ambientat en Olèrdola, després dels dedicats a l’època medieval i als ibers. En aquesta tercera proposta salta al s.XIX i ens recrearà un episodi viscut prop de Sant Pere Molanta en la primera guerra carlina. Garcia Quera subratlla que la història “no passa de moda” i això fa que el treball de documentació que recullen els seus còmics pugui donar peu a treballar diferents èpoques.(àudio)

La responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, Núria Molist, es mostrava satisfeta per l’activitat, posant l’accent en què amb propostes complementàries es busca oferir experiències atractives a un públic familiar.(àudio)

Diumenge, un dels atractius era poder comprovar com el rigor històric plasmat en els dibuixos de Garcia Quera es podia veure recreat en  l’espectacle d’”Hereus de la Història”.(àudio)

La propera activitat programada al conjunt d’Olèrdola serà dissabte al matí i permetrà conèixer els cellers medievals.

Escolta les entrevistes a Bienve Moya, Oriol Garcia Quera i Núria Molist, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions