Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Equip d’Atenció Primària Penedès rural Oest fa un balanç satisfactori de les xerrades realitzades a Olèrdola

Destaquen que han contribuït a apropar-se a la ciutadania i a difondre com aborden la gestió assistencial

dimarts 19 març 2024

Les tres xerrades fetes a Olèrdola des de dimecres de la setmana passada i fins aquest dilluns han contribuït a difondre el funcionament dels consultoris i a apropar a la ciutadania com s’aborda l’atenció sanitària. Així ho ha destacat la mateixa directora  de l’Equip d'Atenció Primària Penedès rural Oest, Ascen Casado, just en acabar aquest dilluns la darrera de les tres xerrades, celebrada al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

Durant la xerrada s’ha exposat que la població assignada als consultoris del municipi explicava l’increment d’activitat de metge i d’infermera vigent a Olèrdola des d’aquest mes de març. I és que fins ara , sumant els consultoris de Sant Miquel i de Moja, la doctora Crespo tenia una població assignada de 1.631 persones. A Sant Pere Molanta és de 729. La organització de l’equip de la nova Àrea Penedès rural Oest ha permès fidelitzar un metge de família al municipi. Així, hi  ha un dia més de metge a Sant Pere Molanta i dos dies més a Moja, tenint en compte que el doctor Pacheco en aquest consultori passa consulta els dilluns(com la dra Crespo) i el dijous.(àudio)

La xerrada també ha permès difondre els drets i deures de la ciutadania. Anna Ros, referent d’atenció ciutadana de l’EAP, destaca la importància de presentar per escrit qualsevol suggeriment, queixa o agraïment, perquè  això permet tenir constància dels aspectes en què cal incidir per millorar o bé mantenir.(àudio)

En medicina comunitària una novetat és que es disposen de nous perfils professionals: psicòlegs, fisioterapeutes, nutricionistes i higienistes dentals. No es fa atenció individual, sinó que es realitzen sessions amb intervenció grupal en funció de la necessitat del pacient, tal i com assenyala Eduard Borreguero, adjunt a direcció de l’EAP Penedès rural Oest.(àudio)

Durant la xerrada s’ha destacat que l’assignació de pacients amb l’ampliació d’assistència a Olèrdola es fa de manera aleatòria. Si es vol sol·licitar un canvi de metge o una agrupació familiar en la mateixa consulta caldrà esperar 6 mesos per poder-ho fer.

També s’ha posat l’accent en què la ciutadania té a la seva disposició un servei d’atenció telefònica pel matí, el 93 326 89 01 ,així com un telèfon d’atenció no demorable, el 93 818 67 48, a partir de les 15.00h.

 

Escolta les entrevistes de valoració de les xerrades, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions