Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Circell ha participat en una convocatòria reivindicativa contra les retallades

Aquest dimarts, famílies i mestres han escrit amb llaços grocs el lema “Prou retallades” a la façana de l’escola

dijous 06 febrer 2014

L’escola Circell de Moja s’ha afegit aquest dimarts a la tarda a la convocatòria reivindicativa contra les retallades realitzada en diferents centres de la comarca. Des de la zona sindical de l’Alt Penedès, organisme unitari que reuneix a representants sindicals de la comarca, s’impulsava la crida perquè durant aquest dimarts les escoles realitzessin accions per a fer visible el rebuig a les retallades i manifestessin el compromís amb la defensa d’un ensenyament públic i de qualitat. A l’escola Circell, un grup de famílies i de mestres van escriure amb llaços grocs el lema “Prou retallades” a la façana de l’escola. L’AMPA del centre hi va col·laborar oferint un berenar.

En el manifest de la convocatòria s’assenyala el rebuig a la LOMCE, es reclama l’aturada de l’aplicació de la LEC, es defensa la immersió lingüística i s’expressa l’oposició a les retallades educatives i salarials.retallades2.JPG

Irene Fernández, una de les mestres participants de la convocatòria, explicava que les retallades en una escola com la de Moja es noten de diferents maneres. Un dels exemples més clars és que no es cobreixen les substitucions de forma immediata i això incideix en tota l’escola.(àudio)

Un altre dels mestres participants en la jornada, Oscar Porta, subratlla que amb convocatòries com les del dimarts es recorda que les retallades són una realitat que segueix present i continua afectant a les escoles. (àudio)

Entre els mestres és generalitzat el rebuig a la llei Wert. Les informacions d’aquests dies relacionades amb la llengua vehicular a les classes són rebudes també amb preocupació, però s’entén que “la immersió lingüística no té marxa enrere”.(àudio)

Les accions per denunciar els efectes de les retallades continuaran el proper trimestre. Des de l’escola Circell hi ha la voluntat de seguir participant en les convocatòries, amb l’ànim de realitzar activitats que reuneixin a tota la comunitat educativa.

Escolta l'entrevista amb Irene Fernández i Oscar Porta, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions