Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Circell participa diumenge al Vendrell en la competició de robòtica First Lego League

Per recaptar diners per inscriure's l’equip participant ha organitzat un sorteig i divendres oferien un berenar
Equip que participarà en la competició
Equip que participarà en la competició

dilluns 22 febrer 2016

Un equip d’alumnes de l’escola Circell de Moja que fa l’activitat extraescolar de robòtica participarà aquest diumenge al Vendrell en un dels torneigs classificatoris de la First Lego League. Es tracta d’una competició internacional que busca fomentar l’esperit científic dels infants de la mà de la robòtica, tot utilitzant peces de construcció Lego. Per recaptar fons per a finançar la inscripció i la compra de peces pel projecte, divendres aquests alumnes i les seves famílies  van organitzar una parada venent berenars casolans. El dilluns havien presentat el seu projecte a l’escola  i van organitzar també el sorteig d’una sessio gratuïta de robótica entre els alumnes del centre.

Ton Palau i Genís Serramià, dos dels alumnes que formen part de l’equip que participa en la First Lego League, explicaven que organitzaven aquestes actvitats per a poder fer front a les despeses d’entrada a la competició. (àudio)Lego2.JPG

El Torneig Classificatori First Lego League se celebrarà a l'Escola Municipal de Música Pau Casals. First Lego League és un programa que va néixer el 1998 als Estats Units i que ha anat creixent internacionalment fins que s'ha arribat a la xifra actual de la participació de més de 200.000 nens i nenes de 80 països. L’objectiu d’aquest programa és generar noves formes d’aprenentatge per capacitar i animar els estudiants a millorar els seus coneixements i comprendre millor el món que els envolta.

Els nens i nenes que participen en l’edició d’aquest any de la First Lego League han de resoldre un repte relacionat amb el reciclatge i la reutilització de material, tal i com destaca Oriol Navarro. Max Trotonda explicava que moltes famíleis de l’escola havien col.laborat comprant berenars i recordava que també havien recollit diners a través de la web “totsuma”.(àudio)

Nil Alegret ens explica que sempre li han agradat els ordinadors i la programació informàtica. Biel Palau indica que després d’aquesta fase classificatòria, la competició continua en l’àmbit estatal, europeu i mundial.(àudio)

En les 9 edicions anteriors de la First Lego League hi van participar 28.000 infants i joves de l’estat espanyol, 3.700 equips i 1.400 centres educatius. L’escola Circell de Moja, gràcies a l’empenta d’aquest grup que fa robòtica, participa aquest any per primera vegada.

Document Actions