Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Circell s’adhereix a la protesta convocada per “SOS ensenyament públic Alt Penedès”

Aquest dimarts al matí, abans de l’inici de les classes, s’ha donat lectura al manifest fundacional de la plataforma
A l'escola s'ha creat una comissió contra les retallades
A l'escola s'ha creat una comissió contra les retallades

dimarts 04 juny 2013

Responent a la crida feta des de la plataforma “SOS ensenyament públic Alt Penedès”, aquest dimarts al matí l’entrada a l’escola Circell de Moja ha tingut un caràcter reivindicatiu. Com els darrers dimarts, mestres, un bon grup d’alumnes i alguns pares portaven la samarreta groga que s’ha erigit com a símbol de la lluita per un ensenyament públic de qualitat. Però a més d’aquesta presència del groc en el paisatge, la novetat ha estat la lectura compartida d’un manifest per part de dos alumnes, una mare i un mestre de l’escola. Tal i com explica Miquel Toló, mestre encarregat de la lectura d’una part del manifest, el text llegit és el manifest fundacional de la plataforma “SOS ensenyament públic Alt Penedès”. Des de l’escola Circell s’han adherit així a la jornada reivindicativa que la plataforma convocava aquest dimarts als centres de l’Alt Penedès.(àudio)

El manifest considera que les polítiques d’austeritat “tan agressives que estan imposant tant el govern espanyol com la Generalitat”suposen un incompliment del dret a l’educació. També s’assenyala que les legislacions que s’estan desenvolupant(LOMCE i LEC) representen un canvi de model que carrega contra els valors de l’escola pública.manifest3.JPG

El manifest recorda que la plataforma “SOS ensenyament públic Alt Penedès” va crear-se a partir de la vaga general d’educació del passat 9 de maig. El seus objectius són els de difondre les accions de protesta que els centres educatius de l’Alt Penedès facin, coordinar i preparar accions unitàries, així com conscienciar a la ciutadania “de la pèrdua de drets que suposen les retallades i la legislació vigent”.

Des de fa un mes, a l’escola Circell està en funcionament una comissió contra les retallades que reuneix a famílies i mestres. A través d’aquesta comissió es participa de la plataforma “SOS ensenyament públic Alt Penedès”. Aquesta comissió està preparant pel proper dilluns 17 de juny una festa reivindicativa amb la participació d’entitats del poble.(àudio)

La mateixa plataforma comarcal situa entre els seus propòsits el d’informar de l’afectació directa de les retallades en el dia a dia de les nostres llars d’infants, escoles i instituts. Com en el conjunt de centres, a l’escola Circell una expressió directa de les retallades és l’enduriment de les condicions per a cobrir les baixes de mestres.(àudio)manifest2.JPG

La comissió contra les retallades de l’escola Circell ha habilitat al vestíbul de l’escola l’anomenat “espai groc” que recull imatges de la lluita per l’ensenyament públic i documentació.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta no han fet la lectura del manifest de la plataforma aquest dimarts però sí han anunciat que el proper divendres 14 de juny, durant la festa de final de curs, hi haurà continguts reivindicatius com l’enlairament de globus de color groc.

Escolta l'entrevista a Miquel Toló, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions