Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Pony Club Granja de La Serreta oferirà un servei de rehabilitació eqüestre

Per a presentar-lo, organitzen una jornada gratuïta de portes obertes el dissabte 21 de desembre
Laura Sueiro, Ángeles Navas i Toni Martí, integrants de l'equip que oferirà el servei
Laura Sueiro, Ángeles Navas i Toni Martí, integrants de l'equip que oferirà el servei

dijous 28 novembre 2013

Els cavalls poden ser terapèutics i convertir-se en un beneficiós estímul per a persones amb discapacitats. A Olèrdola es podrà comprovar ben aviat gràcies a la iniciativa de l’Escola Pony Club Granja, situada al barri de La Serreta. El centre està acabant d’enllestir els detalls per a oferir un servei de rehabilitació eqüestre i per a donar a conèixer aquesta disciplina organitzen una jornada de portes obertes. Serà el proper dissabte 21 de desembre, a les mateixes instal·lacions d’aquesta hípica del nostre municipi. Es tracta d’una activitat completament gratuïta que pretén difondre els beneficis que pot reportar aquest mètode, tal i com explicava el fisioterapeuta Toni Martí, director del projecte.(àudio)

La rehabilitació eqüestre es basa en l’ús del cavall amb finalitats terapèutiques, tant des de la vessant física, com des del punt de vista emocional o socialitzador.(àudio)

La rehabilitació eqüestre està indicada per a persones afectades de patologies neurològiques, paràlisi cerebral, esclerosi múltiple, espina bífida, patologies ortopèdiques, autisme, traumatismes cranials, distròfia muscular, malalties neurodegeneratives, anorèxia, bulímia o malaltia del parkinson.Terpia.jpg

Les persones que desitgin participar a les jornades de portes obertes del proper dissabte 21 de desembre, cal que s’inscriguin prèviament, a partir de l’1 de desembre. Ho poden fer a l’Ajuntament d’Olèrdola, al telèfon 93 890 35 02 o bé al 696 62 60 50. La informació es pot ampliar a www.lescola.com.

Les places per a aquesta jornada són limitades a 30 persones. Després, en funció de cada persona, s’adaptarà el tipus de tractament i freqüència. Des de l’Escola-Pony Club Granja s’anuncia que s’està treballant diferents iniciatives per a que la rehabilitació pugui estar a l’abast de tothom, a través de patrocinis o micromecenatges.(àudio)

La voluntat de la direcció de l’Escola Pony Cub Granja és la de realitzar cada trimestre unes jornades de portes obertes per a donar a conèixer aquest servei de rehabilitació eqüestre. Per a portar-lo a terme, es compta amb un equip interdisciplinar que reuneix a fisioterapeutes, psicòloga i tècniques espotives d’equitació.

Escolta l'entrevista a Toni Martí, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions